Alvás előtt evés? Emiatt aludhatok rosszul?
Van egy nagyon rossz szokásom, amiről képtelen vagyok lemondani..
Kb. este 9 órakor eszem az utolsó étkezésem és 10 után alszom el.
Éjszaka mindig jól bekajálok, viszont felkelek kb. 4-5 alkalommal, de mindig hamar vissza tudok aludni.
Nem tudom, hogy amiatt-e, mert sokat eszek utolsó étkezésnek, vagy pedig valami más miatt..
Kb. 700-900 kalória, 40-50g fehérje, 80g szénhidrát, és minimális zsír. Általában zabot szoktam enni, ami megint nem egy plusz pont, mert elméletileg elég nehezen emészthető.
Sosem érzem, hogy puffadnék, vagy fájna a hasam. Mennyi az esélye, hogy emiatt kelek fel éjjelente sokszor?
Vegyük még hozzá 1-es hibátlan okfejtéséhez, hogy amikor bekajálsz, az egekbe szökik a vércukorszinted. Aztán ugyanolyan gyorsan le is fog esni. Márpedig a leeső vércukorszint egyfajta belső stresszfaktor, és mint minden stressz, ez is kortizoltermelésre sarkallja a mellékvesét. A kortizol pedig, amíg a máj le nem bontja, nem engedi érvényesülni a melatonin nevű alvást segítő hormont, minek következtében nem lesz pihentető az alvás, és a szervek regenerációja nem teljesül.
Ehetsz alvás előtt; max fél banánt felkarikázva, csipetnyi sóval meghintve, pár csepp babér-, vagy olívaolajjal nyakon öntve. Ez óvja a cukrodat az éjszakai kilengéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!