Van még itt olyan ember, aki nagyon sok cukrot eszik és hozzá nagyon vékony?
Én ilyen vagyok, és szerintem a cukor egészséges. Nyilván a méz még jobb, de a kristálycukor sem káros szerintem. F
Keményítőből nem fogyasztok olyan sokat, és szinte 0 a többszörösen telítetlen zsírsav bevitelem.
"Van még itt olyan ember, aki nagyon sok cukrot eszik és hozzá nagyon vékony?"
Mivel nem a cukor okozza a hízást, hanem a tartós kalóriatöbblet, ezért ez nem egy nagy truváj.
"szerintem a cukor egészséges"
Ez mit jelent? Meg mi az, hogy szerinted? Az egészségtudomány és a dietetika úgy működik, hogy szerinted, meg szerintem? Szerencsére vannak vizsgálati anyagok és tapasztalatok a témában, melyek azért egyetértenek abban, hogy a HOZZÁADOTT cukrok rendszeres és túlzásba vitt fogyasztás sok szempontból lehet egészségkárosító, de normális tartományon belül ártalmatlanok.
"és szerintem a cukor egészséges"
:D
Tessék, hogy ma is tanulj valamit:
"A három fehér méreg - 1. rész: CUKOR
"4. Finomított kristály cukor
A cukorrépából előállított édesítőszerben a feldolgozás során a hasznos tápanyagok 90 százaléka megsemmisül, ráadásul több kémiai anyagot, mesterséges édesítőszert, a fehéredést elősegítő kalcium-szulfátot is belekevernek, így egy édes, de nagy mennyiségben fogyasztva káros élelmiszeri produktum születik.
A finomított cukor semmilyen tápanyagot nem ad a szervezetnek, ezzel ellentétben fogszuvasodást okoz, nagyon savasítja a szervezetet kémhatását, ennek következtében a szervezet kalciumot von ki a csontokból, fellép a csontritkulás. Huzamos és nagy adagban történő fogyasztása cukorbetegséget okoz, csökkenti az immunrendszer aktivitását, bőrbetegségeket, gombásodást okoz.
A finomított cukorban nincs fehérje, vitamin, ásvány anyag, nem tartalmaz enzimeket, nincsenek mikroelemek benne, sem rost, akárcsak zsír, tápértéke nulla. Egyetlen jó tulajdonsága van, ha lehet ezt annak nevezni: energiát ad.
A fogaimat és az egészségemet többre tartom, mint ezt a mérget. :)
Én egészségesen táplálkozom, és a cukrot tudatosan felvittem. És jobb így. De el tudom képzelni, hogy ez nem működik sérült anyagcseréjű embereknél, illetve magas többszörösen telítetlen zsírbevitel mellett, vagy hasonló. Ha egészséges a májad, nem lehet gond.
"Tápértéke 0, energiát ad." - akkor mégsem nulla :D
"mesterséges édesítőszert, a fehéredést elősegítő kalcium-szulfátot is belekevernek" - ez valami összeesküvés elmélet? Amúgy létezik nádcukor is, de így állítják elő a cukrot: [link]
"fogaimat és az egészségemet többre tartom, mint ezt a mérget"
Cukorral egy csomó betegség gyógyítható. A fogakat meg nem a cukor támadja meg, hanem a káros baktériumok elszaporodása, amik cukrot esznek. Egyébként a keményítő rosszabb a fogaknak.
"a szervezet kalciumot von ki a csontokból, fellép a csontritkulás. Huzamos és nagy adagban történő fogyasztása cukorbetegséget okoz, csökkenti az immunrendszer aktivitását, bőrbetegségeket, gombásodást okoz."
Köszönöm, szoktam inni tejet és eszem tejtermékeket. A cukor nem okoz cukorbetegséget, gyógyítja azt. A többi sem igaz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!