1/6 anonim válasza:
Nem tudom, hogy ez a manapság gyakran puffogtatott, egyébként a dietetikában nem használt "egészséges étel" kifejezés mit jelent számodra, de egy ultrafeldolgozott, tartósítószerrel, nitrittel, telített zsírral, adalékanyaggal, ipari húskészítménnyel teli gyorsfagyasztott izé mitől lenne egészséges? Azok a csomagolt tescós gyorskaják, amiknek az összetevő listája hosszabb, mint egy regény, azok ritkán egészségesek.
2/6 anonim válasza:
Hát így elsőre nekem nem az egészség jut róla eszembe.
3/6 anonim válasza:
Hát nem éppen. Pláne, hogy tartósítószeres, meg minden fene van benne. Ha az ember magának készíti el, akkor nyilván egészségesebb, de így tele van tömve ezer vacakkal. De amúgy általában az összes ilyen boltival ez a baj. Mármint, az összes ilyen fagyasztott dologgal, illetve a pékárukkal, stb. Mármint, hiába van benne sonka, meg paradicsom, meg minden, amikor maga a pékáru tartósítószereket tartalmaz. Mármint, csak rá kell nézni az összetevőkre. Ha az ember magának készítené el otthon, akkor az összetevők listája rövid lenne, de így pedig "tartósítószer (kálium-nitrát, nátrium-nitrit), cukor, glükózszirup, antioxidáns (nátrium-aszkorbát)]" stb. Én amikor az összetevőket elolvasom egy terméken, akkor mindig elgondolkodom azon, hogy ha én magamnak készíteném el, akkor miket tartalmazna, és hát bizony általában jóval kevesebb dolgot tartalmazna.
4/6 anonim válasza:
Tartósítószer, glükózszirup, meg minden egyéb adalékanyaggal hogy lenne bármi is egészséges?
5/6 anonim válasza:
És mi a baj a glükózzal? A házi kovászos kenyeredet is glükózzá fogja lebontani a szervezeted. Annyi, hogy itt van benne tartósítószer. Semmi bajod nem lesz ha eszel ilyet néha, gondolom úgyse kizárólag ezen akar élni a kérdező.
6/6 anonim válasza:
"mi a baj a glükózzal?"
A glükózzal önmagában semmi, hiszen az egy alapvető monoszacharid, amivel a szervezeted funkcionál. A baj a mesterséges és az egészségre bizonyítottan káros glükózSZIRUPPAL, mint ipari adalékanyaggal van.
"Semmi bajod nem lesz ha eszel ilyet néha"
Senki nem is állította, hogy ha néha-néha az ember megeszik egy ilyen szart, akkor attól bármi baja lesz. A kérdés arra vonatkozott, hogy egészséges-e a belinkelt bagett, arra pedig az egyszerű válasz az, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!