Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Létezik, hogy valaki normális...

Létezik, hogy valaki normális eszik, és mégis 110 kg?

Figyelt kérdés

Egy 50 éves férfi ismerősömről van szó. Egyre több egészségi problémája van, régóta cukorbeteg.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a legtöbb problémája a túlsúlyából adódik. Mostanánan orvoshoz jár, mert vmi gyulladás van a szervezetében és nagyon magas a cukra.

Azt állítja, hogy betartja a diétát, amikor pár napra elutazunk együtt, viszont biztos, hogy nem, mert látom, hogy összevissza eszik mindent hamburgertől rétesig. Amikor anno nála voltam pár hétig, tényleg szinte zöldségen és fehérjén élt – legalábbis otthon.

Próbálnék segíteni neki, bár úgy tűnik, hogy engem jobban érdekel az egészsége, mint őt.

2023. aug. 30. 14:59
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Lehet, hogy a pajzsmirigyével is probléma van. És kinek mi a normális? Lehet, hogy így is több kalóriát visz be napi szinten, mint amennyit eléget, amire egyébként szüksége lenne.

Több kalóriát kéne elégetnie, mint amennyit bevisz, akkor indulna be nála a fogyás.

2023. aug. 30. 15:02
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Lehet, hogy az az egy-egy sutyiban megevett fánk, szelet kenyér stb. is "dob" rajta. Sajnos ha egyszer megbomlik az egyensúly, ennyi is végzetes lehet, ezt nem fogják föl az emberek. Hogy lenne már fél kiló kenyér miatt 10 kilóval nehezebb az ember, mi? Úgy, hogy a teljes anyagcsere már megborult, egy deka szénhidrátra/cukorra stb nem lenne már szüksége, de csak tömi, tömi magába. Olyan ez mintha egy súlyos, nyílt sebbe beleöntenél egy evőkanál sót. Nyílván, az ép bőrre kilószámra is öntheted, a sebnek viszont fájni fog... pajzsmirigy, persze 2-es. Az szerinted mitől megy tönkre ha nem az eszetlen zabálástól?
2023. aug. 30. 15:10
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Kérdés, hogy megvan-e elméletben a kalóriadeficit? Alapvetően tökmindegy, hogy MIT eszik, az a lényeg, hogy mennyit. Lehet egész nap csokit is enni, ha deficitben leszel, fogyni fogsz. Nem lehet, hogy inzulinrezisztenciája van?
2023. aug. 30. 15:20
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Ugyanilyet ismerek nőben. 3 tányér kaja mert különben megéhezik, nasi-édesség elengedhetetlen, mert azt a kis örömet nehogy már megvonja magától, cukros üdítők literszámra, mozgás nuku, orvos véleményére xarik és majdnem 200 kiló, egészségügyi problémákkal. Amikor a szakorvos is azt mondja, hogy a kóros elhízás már betegségnek számít a kialakuló szövődmények miatt. De ezeknek nincs betegségtudatuk, amíg nem történik valami nagyobb baj.
2023. aug. 30. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Betegséggel igen
2023. aug. 30. 16:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Anyagcsere-zavar miatt eppenseggel lehet. De annyi olyan embert lattam mar, aki negy cukorral issza a teat, es nem is egyszer. Akinek a csak egy szelet kenyer olyan, hogy tobb retegben fedik egymast a vastag zsiros felvagott szeletek.
2023. aug. 30. 16:55
 7/10 anonim ***** válasza:

Tejszín, cukor??

- Cukor.

Egyet vagy kettőt??

- Négyet.

(Az eastwicki boszorkányok)

2023. aug. 30. 17:19
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom, szerintem nem figyel a kalóriadecifitre. Most beszéltem vele neten, azon lovagolt, mit jelent a diéta szó, meg hogy 104 kg, nem 110.

Mindenféle orvosokhoz jár vizsgálatra, de eddig semmi rendelleneset nem találtak, csak cukorbeteg, és szúrnia kell már magát.

Ha vmi betegség, zavar áll a háttérben, az úgyis kiderül, de mivel ilyen hozzáállása, és még ki is oktat, egyre kevésbé érdekel.

6/7

Nekem ez a problémám, hogy az össze kövértől ezt hallottam eddig. Kolléganőm sem eszik sokat, aztán kólát iszik, és az íróasztalán hevernek a csokipapírok meg péksütemények.

2023. szept. 1. 05:35
 9/10 anonim ***** válasza:
Vannak ilyenek, akik tényleg nem foglalkoznak vele. Nekem anyukám cukorbeteg, de neki eleve szarul voltak beállítva gyógyszerek, amikor úgy hízott, hogy tartotta is a diétát. Amióta beállították, azóta jobb, illetve 1-szer szúr csak egy nap.
2023. szept. 1. 12:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Én zabáltam mindent ami belémfért sütit húst kenyeret tésztaféléket 40 éves koromig a 172cm-hez nem voltam 53 kg most vagyok 60kg 48 évesen.
2023. okt. 12. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!