Létezik, hogy valaki normális eszik, és mégis 110 kg?
Egy 50 éves férfi ismerősömről van szó. Egyre több egészségi problémája van, régóta cukorbeteg.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a legtöbb problémája a túlsúlyából adódik. Mostanánan orvoshoz jár, mert vmi gyulladás van a szervezetében és nagyon magas a cukra.
Azt állítja, hogy betartja a diétát, amikor pár napra elutazunk együtt, viszont biztos, hogy nem, mert látom, hogy összevissza eszik mindent hamburgertől rétesig. Amikor anno nála voltam pár hétig, tényleg szinte zöldségen és fehérjén élt – legalábbis otthon.
Próbálnék segíteni neki, bár úgy tűnik, hogy engem jobban érdekel az egészsége, mint őt.
Lehet, hogy a pajzsmirigyével is probléma van. És kinek mi a normális? Lehet, hogy így is több kalóriát visz be napi szinten, mint amennyit eléget, amire egyébként szüksége lenne.
Több kalóriát kéne elégetnie, mint amennyit bevisz, akkor indulna be nála a fogyás.
Tejszín, cukor??
- Cukor.
Egyet vagy kettőt??
- Négyet.
(Az eastwicki boszorkányok)
Nem tudom, szerintem nem figyel a kalóriadecifitre. Most beszéltem vele neten, azon lovagolt, mit jelent a diéta szó, meg hogy 104 kg, nem 110.
Mindenféle orvosokhoz jár vizsgálatra, de eddig semmi rendelleneset nem találtak, csak cukorbeteg, és szúrnia kell már magát.
Ha vmi betegség, zavar áll a háttérben, az úgyis kiderül, de mivel ilyen hozzáállása, és még ki is oktat, egyre kevésbé érdekel.
6/7
Nekem ez a problémám, hogy az össze kövértől ezt hallottam eddig. Kolléganőm sem eszik sokat, aztán kólát iszik, és az íróasztalán hevernek a csokipapírok meg péksütemények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!