Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért vagyok rosszul a zsíros...

Miért vagyok rosszul a zsíros ételektől? Valami gáz van velem?

Figyelt kérdés

Van diagnosztizált refluxom.

Szalonna, olajban sült krumpli, hagymakarika, nagyon olajban sült hús, mogyoró, sertészzsír, kacsazsír. Ezek az ételek amiktől szinte már hányok.

Amikor ezek belőlük érzem magamban a zsíros ízt.

Elvileg a zsír egészségesebb mint a cukor, de én ilyeneket szeretek enni pl. Hogy méz, csoki, nasik. Vagy kevésbé olajos sült krumpli, rizs, tészta. Tehát szénhidrát. Egy időben sportoltam akkor fehérjét is bőven, viszont most valószínűleg azért mert nincs annyi izommunka, de a fehérjegazdak ételektől nem undorodom úgy.

Tudom, hogy amiket én eszek azok cukorbetegségre hajlamosítanak, de szerencsére jó az értékem. Vagy amiket még nem írtam ezek az egészségtelen ilyen csokis croissant, péksütemények. De most a szalonnától olyan hogy nem hogy a cuccot ki tudnám hányni hanem a gyomromat is.

Néhány éve voltam gyomortükrözésen, azért oda nem szeretnék sűrűn járni.

Ja meg a gyümölcsöket is szeretem. Zöldségeket szintén. Vagy házikolbász, ez a jó paprikás, piros színű kevés szalonnával.

De egy sima zsíroskenyértől is vagy egy zacskó földimogyorótól ez van velem. Félek hogy valami nagy a gáz. Egyébként lehet összefüggés azzal, hogy nagyon vékony vagyok tehát rajtam sincs zsír. 173 cm-hez 65 kg. 31 évesen nem lóg rólam egy gramm bőr sem. A székletem is jó.

Az meg külön idegesítő ha valaki azt mondja, hogy semmi CH, hanem egyek helyette zsírt. És itt nem az van, hogy rossz az íze vagy nem szeretem, hanem érzem a gyomromban, hogy rossz az egész emésztés, hogy biztos nem lenne ott a helye!

31 F

2023. aug. 25. 22:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Epekő?
2023. aug. 26. 13:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Vagy az olaj, vagy a zsír, a kettő közül lehet, hogy csak egyiket nem bírod, Én pl. már az olaj szó hallatán is epegörcsöt kapok. Zsírt használok, de a főtt ételnél, ha elkészült, leszedem a zsírt, ha abban sütök, akkor jól lecsepegtetem róla. Ugyanígy tegyél az olajjal is, ha nem akarsz zsírt használni. Lehetőleg mindig keveset egyél inkább többször egy kicsit. Ami jól esik, csak azt. Ha az utolsó falat már nem esne jól, ne edd meg, hagyd ott! Ehetsz sok zöldséget, gyümölcsöt mindenfélét. Ha szereted a főzelékeket, akkor azt, én pl sok főzeléket eszem, a hús nem lényeges, esetleg valamilyen szaftot tehetsz rá, vagy hús helyett párolt zöldségféléket. Ne rántsd, hanem habard a főzeléket, vagy önmagával sűrítsd (pl. kiveszel belőle egy adagot, amit összeturmixolsz, visszateszed, és attól besűrűsödik.) Mindig annyit egyél, amennyi jól esik és akkor, amikor megéhezel. Ne legyen semmi megkötés, amikor ennél, akkor egyél, és módjával! :))
2023. aug. 26. 15:24
 3/5 A kérdező kommentje:

Értem, csak én reggel undorodom az ételtől és reggel kéne sokat enni.

Szóval nekem a reggelit is le kell erőszakolni :D

2023. aug. 26. 18:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor ne egyél ilyeneket.
2023. aug. 29. 10:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Dehogy kell reggel sokat enni :D Ha nem akarsz ne egyél. Én időszakos böjtölök, meg még sokan mások is, teljesen jó módszer ez is.
2023. szept. 6. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!