Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egyetertesz-e azzal, hogy az...

Egyetertesz-e azzal, hogy az onhibajabol elhizott embereket sulyos retorziokkal kellene buntetni?

Figyelt kérdés
Egyszeruen dobbenetes a merteke az elhizott embereknek es jozan ervekkel nem lehet hatni erre a nepcsoportra.
2023. aug. 23. 09:48
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
10#: Neharagudj, de ki irt ilyet? Szerinted rendben van az, hogy csak azert vesz el idot/penzt/energiat a haziorovsnal/korhazban/tarsadalomtol/csaladtol, mert keptelen fekezni a zabalasi kenyszeret? Fer azokkal szemben, akik tesznek azert hogy tovabb eljenek es egeszsegesek legyenek igy nem terheliknek masokat, de a penzt beszedik toluk, hogy ezeket a nemtorodom embereket eletben tartsak? Szerintem nem korrekt, ha valaki ezt az utat valasztja szive jog, de akkor fizesse is meg.
2023. aug. 23. 10:30
 12/24 anonim ***** válasza:
27%
Az örök probléma ha ilyen vagy az a baj, ha olyan vagy az is baj.Jézus mindenkit szeret, bármilyen is vagy.
2023. aug. 23. 10:38
 13/24 Ypszilon1980 ***** válasza:
48%
Jó, de pl. az is önhiba, ha valaki hormon probléma vagy szülés miatt lesz ilyen? Értem én, hogy te mi akarsz Kérdező, neked mi ebben a gondod, de ezt ebben a jelenlegi rendszerben soha nem fogod tudni szétválasztani.
2023. aug. 23. 11:02
 14/24 A kérdező kommentje:

13#:"pl. az is önhiba, ha valaki hormon probléma vagy szülés miatt lesz ilyen" Ez pontosan miert is lenne onhiba? De komolyan? Niylvan ha valakinek pajzsmirigy elmukdese van az sem onhiba. Az onhiba, mikor valaki kontroll vesztetten tomi 4000 kaloriat.

Inkabb csak a velemeny erdekelt, persze az onerzetes zsirbufek vinnyogni fognak erre szamitottam (ahelyett, hogy mondjuk magukbaneznenek), de erdekelt mikepp latjak ugy altalaban ezt az emberek.

2023. aug. 23. 11:26
 15/24 Ypszilon1980 ***** válasza:

Azért kérdés pl. egy hormon probléma miatt az elhízás, mert sokszor nem is tud róla, csak eszik, tömi magát, nem csak PM betegség miatt lehet valaki ilyen. A bulímia pl., ahol szintén zabálnak, viszont vékonyak, akkor azzal mi a helyzet? Az is van amikor csak évek múlva lesz diagnosztizálva, de addig meg ugyanúgy sokszor megy orvoshoz, mert ilyen-olyan baja van.

Én értem mit akarsz ebből kihozni, csak hát ez nem egy egyértelmű helyzet sokszor. Egyébként nem csak neked jutott már ez eszedbe, hanem már a felső körökben is, pár éve már nagyon a biztosítós rendszer mellett voltak, csak hát lehetetlen lett volna bevezetni. Ehhez alapból kellene egy általános vizsgálat, rendszeres szűrés, de a mai eü. helyzetben úgy ahogy te is írod, még ha beteg is vagy, nehéz ellátást kapni.

2023. aug. 23. 11:37
 16/24 A kérdező kommentje:

#15: "A bulímia pl., ahol szintén zabálnak, viszont vékonyak," A bulemia nem ez, nezz utana.

" Az is van amikor csak évek múlva lesz diagnosztizálva" Ha valaki hizik annak oka van. A kerdes csak es kizarolag azokra vonatkozik (nem ertem ennyire nehez ertelmezni ezt az 1 mondatot?), akik ONHIBAJUKBOL hiznak mint a vagasi malac. Teljesen ertelmetlen erre olyan peldakat hozni, hol egy betegseg all a hatterben. Az teljesen mas teszta es maskepp is kell kezelni.

"hhez alapból kellene egy általános vizsgálat, rendszeres szűrés" nyilvan ez is egy megugrando akadaly, de a kerdes teoretikus igy kerem eszerint is kezelni.

2023. aug. 23. 11:52
 17/24 anonim ***** válasza:
70%

Én azért kíváncsi lennék rád is kérdező. Én egyetlen embert sem ismerek, akinek ne lenne valamilyen káros szenvedélye/szokása. Cigi, kv, alkohol, mozgásszegény életmód, egészségtelen ételek, stb. Valamit mindenkire rá lehet húzni.

Szóval neked miért kéne többet fizetned?

2023. aug. 23. 12:07
 18/24 A kérdező kommentje:

17#: "Szóval neked miért kéne többet fizetned?" Elhizas.

Mindenkinek van karos szenvedelye,amiert lehetne "buntetni", de en most erre voltam kivanicsi. Miert olyan nehez temanal maradni?

2023. aug. 23. 12:09
 19/24 qborka ***** válasza:
80%

Igen, talán lenne megelőző hatása és a gyereküket nem hízlalnák fel.

Engem elszomorít,hogy mennyi túlsúlyos gyerek és fiatal van.

És bizony, a 15-20 kg felesleg nem két hét alatt jön fel, 8-10 kg már szerintem zavaró,és akkor még könnyebb megszabadulni tőle.

2023. aug. 23. 12:41
 20/24 Ypszilon1980 ***** válasza:
70%
#16:Nézz te utána, a bulímia pont ez.
2023. aug. 23. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!