A honvédségnél milyen retorziók vannak?
Ugye felvetődött, hogy újra sorkatonaság lesz. Na én erre nulla esélyt látok, hisz miből lenne rá pénz + hol akarnának hirtelen elszállásolni több 10 ezer embert?
Szóval a kérdés pusztán elmélet. Tételezzük fel, hogy visszaállítják a sorkatonaságot, parancsmegtagadásért milyen retorziókat alkalmazhat a honvédség?
Mert én, hogy nem csinálnék ilyen értelmetlen baromságokat, amiket tanulatlan, primitív idióták társasága diktál nekem, az biztos.
Vagy ha a felettesemmel tiszteletlen vagyok, például elkezd velem üvöltözni, én meg visszaszólok, például, "mit kiabálsz, kovácsműhelyben nőttél fel, vagy mi?"
Én zárkára tippelek, de javítsatok ki, ha tévedek!
Voltam sorkatona. És követtem el parancsmegtagadást nem is egyszer. Majd az elöljáróm nagy magabiztosan jelentette az őrnagynak az esetet. Behívott minket kihallgatásra, ahol elmondtam hogy azért nem vettem komolyan a parancsát, mert folyton szívatni szokta értelmetlen parancsokkal a sorállományt. Az őrnagy egyből kapcsolt, hisz tudomása volt az esetekről. Ezért a parancsot adót megfosztotta két hétre a hazameneteltől. Amiért szívatta hamis parancsokkal az állományt. Nekem meg az őrnagy megadta a lehetőséget arra hogy megússzam a parancsmegtagadást következmények nélkül. Megkérdezte hogy elkövettem-e. Nem nagyon értem ma sem de elismertem hogy igen. Erre én is bent maradtam a körletben 2 hétre mint a parancsot adó. De a többiek hősként ünnepeltek engem amiért megtanítottam kesztyűbe dudálni azt az előmajmot. Mert azóta megszólalni sem mert. Valószínű olyan bűne is lehetett amiről nem is tudtam.
Persze a tanult, intelligesen viselkedő elöljárók parancsait teljesíteni szoktam ha az nem szívatás hanem honvédelmi feladatkör volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!