Genetikailag köver?
Mernöki irodaban dolgozunk harman. Ülö munka, keves mozgas.
Napi 8-10 oraban dolgozunk heti 5x van hogy 12 is ha nagyobb projektek vannak.
Az 1ik munkatarsam, aranyos meg minden (nö,33 eves pont ahogy enis), de borzastoan köver.
Beszelgettunk mar errol a temarol vele sokat....plane ebedszunetben.
Ugyanazt esszuk egesz nap...illetve latom is mit eszik es tenyleg nem sok, normalis meretek. Semmi edesseg...hanem magok, aszalt gyümölcs hogyha nasizunk.
Ebedelni egyutt megyuk normalis adagokat...hus,hal,zöldseg,salata,levesek...
Akkor mint en, 165 cm de legalabb 150 kg.
4 eve dolgozunk együtt. Azota ilyen, illetve Facebookon is lattam regi kepeket ott is köver volt..
Tudom es latom is hogy rosszul erzi magat a viselkedesebol es öltözködeseböl es szivesen segitenek valahogy...vagyunk is olyan kapcsolatban hogyha pl latom hogy allandoan csokit enne siman szolnek neki hogy haho nem ez volt megbeszelve...de nem ez a helyzet.
Apam egyszer azt mondta...hogy bezzek Auschwitzban nem volt egy genetikailag köver ember sem...aki köver az zabal.
Hat nemtudom...
Letezik ez igy tenyleg hogy valaki egyszeruen köver?
Szerintem nincs ilyen.
Azért a magokban és az aszalt gyumolcsokben is rengeteg cukor van.
Maga az elhizas egyrészt életmód másrészt pszichológiai eredetű. Van szakirodalom is laikusoknak(Lukács Liza, éhes lélek gyógyítása).
Ha valóban változtatni szeretne, akkor ezen két oldalról kell a problémmal foglalkozni. Emellett meg nem árt egy orvosi kivizsgálás sem, mert azért van jó pár olyan betegség, ami elhizast okoz.
Látod napi 8-12 órában, otthon simán bezabálhat, hétvégén, plusz rendes kajából is simán túl lehet enni magad, ha te férfi vagy, neked eleve több kalória kell mint egy alacsony nőnek.
150 kiló az nem kis csoki, az masszív túlzabálás.
Én munkahelyen pl semmit nem eszek, max egy zabszeletet, szóval ilyen logika alapján 40 kilósnak kéne lennem (66 vagyok), otthon ehet tényleg bármit, és az sem túl jó, ha alvás előtt vág be valami nagy tányér zsíros ételt, vagy akár csak nasizik, üdítőzik, akármi, ülőmunkánál azért hamarabb elhízik az ember, szerintem zabálni sem kell hozzá, csak épphogy több kalóriát bevinni, mint amennyire szüksége lenne.
Illetve mivel régen is kövér volt, ezért gondolom gyerekkorában evett szarul, az meg nem fog lemenni magától csak azért, mert most halat ebédel egy fél torta helyett.
A genetikailag kövér az nem létező dolog, és pl az aszalványokban, magvakban csomó kalória van.
100 gr mogyi kapásból 500 kcal - és térfogatra nem olyan sok, meg éhes is leszel tőle x idővel.
A munkahelyemen én is normálisan ettem. A baj az esti otthoni zabálással és a hètvégi lazulásos kajákkal volt. A mozgásszegény életmóddal. Soroljam még?
Ha látnád hogy csokit eszik szólnál. Mégis mire fel?
Nem úgy van hogy csokit nem szabad enni de minden mást igen. Csokival sem hízol ha kalóriakereten belül vagy és a normál kajákkal is hízhatsz ha sokat eszel.
Te nem tudsz rajta segíteni míg ő nem segít magán. Ne is adj neki tanácsokat mert sértő. Főleg ez a haho nem ez volt megbeszélve.
Te ezt nem tudod szemmel megítélni hogy ő sokat vagy nem sokat eszik. Amikor elkezdtem a kalóriákat számolni volt, hogy igen csak meglepődtem. Csak egy kis ez, csak egy kis az, már elvitte az egész napi keretemet.
Szóval a súlyfelesleget, főleg ennyit, nem a szél hordta össze. Maradjunk ennyiben.
Első körben ha ő akarna fogyni akkor kivizsgálatnà magát, pajzsmirigy, cukorterhelés mert ha inzulinrezisztens arra speciális diéta és gyógyszer is kell. Kereshetne egy jó edzőt és dietetikust. De ez pénz, idő, utána járás.
Nem tudsz neki segíteni, mert te abszolút nem értesz a témához ebből a kerdésből ítélve.
Ha értenél, akkor sem tudnál segíteni, mert neki kell ezeket tudni és főleg csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!