Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem bírom az éhséget?

Miért nem bírom az éhséget?

Figyelt kérdés

Más emberek olyan jól elvannak egész nap kaja nélkül, nem is éhesek, nem is fér beléjük, talán este eszükbe jut enni de van akinek csak másnap.

Én meg éhes vagyok, legkésőbb felkelés után 3 órával. Ebéd az nálam dél, már erre is beszóltak, hogy éhenkórász vagyok, tehát ezek szerint ez egy korai időpont az evésre. Aztán nyilván vacsit is eszem.

Próbálkoztam azzal, hogy egész nap csak egy fehérje port iszom ebédidőben és a nap végén otthon eszem rendesen, nyugiban, de szédültem, fájt a fejem, morcos voltam, csak arra tudtam gondolni, hogy 17 órakor végre ehetek. Azért próbáltam ezt, mert kalóriát kezdtem számolni és nehéz betartani, mert a kedvenc ételeim kalóriadúsak és megnéztem, esetleg bejön e az, ha csak egyszer eszem, de akkor azt, amit szeretnék, figyelve arra, hogy tartalmazzon fehérjét és zöldséget is, de beleférjen valami zsíros és egészségtelen is (magvak, majonéz, fehérlisztes pékáru, csoki). Amúgy kibírtam, de nehezen viseltem.

De másnak meg nagyon könnyű, kb csak azért eszik, mert kéne valamit. De ellenne evés nélkül is, ha nem halna bele. Persze ők vékonyak is.

2023. jún. 30. 12:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, egy 40 kilós nő persze, hogy elvan egész nap 500 kalórián.

De egy jelentős túlsúllyal rendelkezőnek több kalóriára van szüksége a megfelelő működéshez, ennyi!

2023. jún. 30. 12:42
 2/12 anonim ***** válasza:
Miért kellene éhezni? Elég hülye cél ez...
2023. jún. 30. 12:46
 3/12 A kérdező kommentje:
Csak érdekelt nekem miért nem megy ha másnak könnyű
2023. jún. 30. 12:51
 4/12 anonim ***** válasza:
36%

Mintha csak én írtam volna!

172 cm magas, 64 kg nő vagyok, 45 éves.

Egyszerűen minden bajom van, ha nem jutok kajához, főleg 8-12 között.

Szó szerint remeg a kezem, szédülök, ha túl sokáig húzom, a hideg víz is kiver, és nem bírok gondolkodni sem.

Vércukrom bármikor mérik, tökéletes.

Én inzulinrezisztenciára gyanakszok mégis...

De én sem értem, kollegáim elvannak délután 15-ig is ha kell, max 1 kávéval. Nem vékony kolléga is.

Engem addigra már mentő vinne el.

11.50-kor már tűkön ülök, dübörög ezerrel a gyomrom, már megkezdem az ebédidőt.:)

2023. jún. 30. 13:01
 5/12 anonim ***** válasza:
33%

Sok túlsúlyos ember nem is tud róla hogy inzulinrezisztenciája (IR) van.

Csak akkor döbbennek rá ha tüneteket produkálnak pl éhezéskor.

Nézz utána az IR-nek!

Hogy valóban az vagy e az csak cukorterheléses vizsgálattal derül ki.

Akik nem tudják hogy ilyen bajuk van azok hiába is diétáznak általában nem tudnak lefogyni. Éhezni meg végképp nem tudnak, mert rosszul lesznek (egyébként sem jó az éhezés, tudatosan egészségesen kell táplálkozni).

2023. jún. 30. 13:06
 6/12 A kérdező kommentje:
Tavaly júliusban voltam vizsgálaton és akkor nem voltam IR es
2023. jún. 30. 13:08
 7/12 anonim ***** válasza:
IR-re szeretik ráfogni az emberek minden bajukat. Az a baj, hogy éhezteted magad. Egyél reggelire valami nem gyorsan felszívódó kaját, pl. zabkását és teljesen jól elleszel ebédig.
2023. jún. 30. 14:33
 8/12 A kérdező kommentje:
Ez egyszer történt, amúgy sokat eszem és úgyis éhes vagyok x idő múlva. A zabkásától is egy óra múlva éhes leszek, akkor is, ha tele pakoltam gyümölccsel meg fehérje porral meg magvakkal meg mogyivajjal. Így ráadásul rengeteg kcal is. Engem ez nem laktat. De amúgy az lett volna csak a kérdés, hogy miért nem bírok nem enni, ha más meg vígan elvan és meg sem érzi.
2023. jún. 30. 14:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor egyel napi 5x azzal is lehet fogyni, nem kell napi 1xi evessel koplalni.
2023. jún. 30. 17:15
 10/12 anonim ***** válasza:

Velem ugyanaz van mint a 4-essel, vékony vagyok stb mégis lever a víz,remegek,és majdnem elájulok ha mondjuk cukrosat reggeliztem es eltelik 2óra. Nekünk a gyorsan felszívódó kaják nem valók!

A zabkása nálam csak akkor működött, ha egy csomó túrót és mogyoróvajat tettem bele,de az meg iszonyat tömény volt… egy szalonnás hagymás rántotta savanyúsággal és vajas kenyérrel,na az kitart nekem délig!

2023. jún. 30. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!