Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Napok óta a kajára se tudok...

Napok óta a kajára se tudok nézni. Nagy baj lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok :))

Jó pár napja azt vettem észre magamon, hogy egész nap alig eszek valamit. Nem diétázom sem hasonlók. Sajnos mostanában elég stresszes időszakon megyek keresztül. Mind a magánéletben, mind a családi kapcsolatokban vannak konfliktusok és problémák, emellett idén érettségizek. Nem nagyon tulajdonítottam nagy figyelmet ennek, azonban a körülöttem lévő emberek illetve én is azt vettem észre, hogy rohamosan fogyok. De nagyon durván :(

Egy hét alatt nagyjából 5 kilót fogytam. Ha a kenyérre gondolok, hányingerem lesz, mindig azt érzem tele a gyomrom és nem kívánok semmit enni. Nagyjából egy hónapja kevesebb szénhidrátot viszek be, gondoltam arra is, hogy ez lehet a gond, viszont ez a hirtelen fogyás nagyon megrémít.

Egészségesen élek, sportolok, viszont ez most nagyon megijeszt, hogy valami gond lehet. Tudom, hogy a net marha hülyeségeket hoz ki, meg egyből meghalok meg hasonlók, azonban aki valamennyire is ért ehhez, attól kérdezném, hogy ilyenkor ez normális? Mielőtt azt írnák, hogy menjek orvoshoz, ma mentem, aki igazából l**ta az egészet, és elküldött a francba ilyen hülyeséggel.

2023. jún. 12. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
A stressz miatt normális úgymond, de nem egészséges. Mekkora volt a súlyod, amiből fogytál? Semmilyen ételt nem fogyasztasz szívesen? Mit eszel egy nap?
2023. jún. 12. 19:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Én "kiújult" depresszió miatt nem eszem hetek óta rendesen. Korog a gyomrom, de nem tudom révenni magam az evésre, legfeljebb késő este (vagy éjjel), miután már bevettem az esti gyógyszereimet. Amikor jobb lelkiállapotban voltam, ettem rendesen. Most nem megy. :(
2023. jún. 12. 19:42
 3/9 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem nincs gond nálam is van úgy, hogy napokig sőt hetekig nem kívánom a kaját, utána meg olyan étvágyam lesz hogy vissza is jönnek gyorsan a leadott kilók.
2023. jún. 12. 19:43
 4/9 anonim ***** válasza:
45%
Egy hét alatt fizikailag nem lehet 5 kilót fogyni, mert ha semmit se eszel, akkor se lehet naponta 6400 kilokalóriát elveszteni. Valószínűleg az érettségi miatti stressz, pedig annyit nem ér. Ha érettségi után is fogysz, akkor menj vissza az orvoshoz laborvizsgálatért, addig meg próbálj meg könnyű ételeket, gyümölcsöket, gabonát többször keveset enni. Ha az orvosod ilyen nemtörődöm, keress másik háziorvost.
2023. jún. 12. 19:53
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld kezecske :)

#1 csak a kenyérrel vagyok így illetve a cukrokkal és édességekkel, hogy egyszerűen nem tudok rájuk nézni. 65 kiló voltam egy hónapja, 170 centi magas vagyok, egy hete mértem magam, akkor voltam 60, most pedig lassan 54 körül vagyok..

#2 lehet igazad van és nálam is hasonló az étvágytalanság forrása :( sajnálom a hasonló problémádat, remélem mihamarabb rendbe fogsz jönni.

#3, köszönöm neked is a gyors választ.

Az orvosom elküldött egyből, szavait idézem: "egy ilyen hülye problémával lopom az időt". Ezek szerint akkor minden rendben, most csak egy ilyen időszak. Kicsikét megijedtem, nem volt még tapasztalatom abban, mi mindent tud kiváltani egy emberi testben a stressz, illetve nem aggódtam betegesen egyszerre 4-5 dolog miatt.

2023. jún. 12. 19:57
 6/9 A kérdező kommentje:
#4 köszi a választ, megfogadom a tanácsod.
2023. jún. 12. 19:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy orvos nem beszélhet így a betegével! "Mondj fel" neki!
2023. jún. 12. 20:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
1 honap alatt 10 kg-t fogytal? Hat ez semmikepp nem normalis, kerj laborbeutalot vagy menj el maganba, ha az orvosod nem ad.
2023. jún. 12. 20:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem szintén depresszio miatt volt ilyen.. Éreztem éhes vagyok, de mikor leültem enni azt éreztem rögtön kijön belőlem.. Így teltek el hetek...5 kg fogytam,nekem annyira nem tűnt fel a fogyás(vagy annyira nem is érdekelt) munkatársak szóltak, párom is.. Egy idő után annyira legyengültem hogy csak feküdtem. És szerencsére párom amikor csak tudott addig ült mellettem még meg nem ettem az ételt. Nehéz volt, de vissza jött az étvágyam. De ha rohamosan fogysz, érdemes lenne legalább egy vérvétel, ha nincs szervi baj akkor mentális..
2023. jún. 13. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!