Aki próbálta már a cukormentes diétát, mennyire volt rosszul?
A vizsgák miatt töménytelen mennyiségű édességet ettem (szerencsére nem vagyok túlsúlyos, de egészségtelen volt napi 2-3 tábla csokoládét + péksüteményeket megzabálni). Nem akarom magamtól teljesen megvonni a cukrot, de megpróbálom minimalizálni.
Csak pár napja kezdtem el, de ma már hányingert érzek, és szinte beleszúr a fogamba, ha valamilyen édességre gondolok. Más is érezte magát ennyire rosszul? Ugyanakkor pozitívum, hogy annak ellenére, hogy azt vártam, hogy elgyengülök, sokkal több energiám lett.
Gondolom más szénhidrátot azért eszel. Az biológiai szempontból ugyanolyan jó, sőt kevésbé okoz vércukoringadozást, mint az egyszerű cukor. Meg amúgy is, gondolom csak a hozzáadott cukrot kerülöd, és azt is csak nagyobb mennyiségben (mert egy pici pl. a mustárban, egyes felvágottakban is van). Ezért nem gyengültél el. A gyorsan felszívódó cukor ad egy kis löketet, amit most nélkülözöl, de utána, ahogy visszaesik a vércukorszinted, inkább negatív már a hatása.
Amit érzel, hogy belehasít a fogadba, inkább pszichés.
Nyilván, az agyam érezteti velem a fájdalmat az édes íz felidézésekor, hiszen épp most optimalizálja a vércukorszintet.
A hozzáadott cukrot vontam csak meg magamtól, ha teljesen megvontam volna a szénhidrátot, az egészségtelen lenne, mert fehérjebontásba kezdene a szervezetem.
A tapasztalatok érdekelnek, mennyire voltatok rosszul? Hogy és mennyi ideig bírtátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!