Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hideg ital jobban oltja a...

Hideg ital jobban oltja a szomjat?

Figyelt kérdés

Imadok hideget inni!

Mind1 hogy asvanyviz, cola zero, jeges tea ... jeghideg legyen. de tenyleg jeghideg.

Abszolut nem erzem szomj oltonak, ha szobahomersekletu italokat iszom (a langyost meg utalom eleve - akkor legyen forro)

A kerdesem az lenne:

Apam mindig kiakad, milyen egeszsegtelen ez a szervezetnek ha hideget iszom. Tenyleg igy van ez?

Illetve mas is ugy erzi, hogy minel hidegebb egy ital annal jobban oltja a szomjat?

#ital #hőmérséklet #hidegital #szomjoltas
2023. máj. 30. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:
32%
Ez tévedés.A hideg ital fűtésre készteti a szervezetet.
2023. máj. 30. 20:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is így érzem.

Nem egészségtelen hideget inni. Legalábbis addig a határig, amíg a torkod nem fájdul meg tőle.

AZ én tapasztalatom az, hogy télen könnyebben megfájdul a hideg víztől, mint nyáron. Télen nem is kívánom annyira a hideget. Egy természetgyógyász ismerősöm szerint is télen meleg italokat kell inni, legjobb a gyümölcstea.

2023. máj. 30. 20:49
 3/5 A kérdező kommentje:
1es igen, tudom ezt enis olvastam de megis fura nem ugy erzem. tudom hogy dolgozik elvileg a szervezet hogy felmelegitse az italt ami bennem van...de megis...egy hideg pohar viz jobban esik 35 fokban mint egy szobahomersekletu
2023. máj. 30. 20:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Hideg ital általában frissítőbb érzést kelt és azonnali hűsítést nyújthat, ami segít csillapítani a szomjúságot. Azonban a hideg ital hatása átmeneti lehet, mivel a test melegíti az italt, mielőtt elnyeli, és ezáltal az oltó hatás csökkenhet. A megfelelő hidratáltság érdekében fogyassz elegendő mennyiségű folyadékot, akár hideg, akár szobahőmérsékletű.
2023. máj. 30. 21:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Frissítőbb érzés. De a nem túl hideg gyorsabban szívódik fel, tehát gyorsabban jut el a folyadék oda, ahol szükség van rá. Szerintem ez max akkor számít, ha sportoló vagy.
2023. máj. 31. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!