Laktózérzékenyek! Ti mivel akadályozzátok meg a kellemetlenségeket?
A kedvenc ételeimről nem szeretnék lemondani, mert IMÁDOM a tejtermékeket, de alig lehet laktózmentes termékeket találni, éttermekbe se nagyon van ilyen lehetőség.
Van valami étkezés előtt vagy után használandó vény nélküli cucc ami használ is?
Lactase tabletta
Legalább a kaja előtt negyedórával bevéve
A gyógyszertárban lehet kapni, csak ha nincs hivatalosan kimutatva a laktózérzékenységed, akkor drágább
DM-ben és rossmanban is lehet, csak annak kisebb a laktáztartalma
, szóval ott előfordulhat, hogy túllógod a ,,keretet"
(1.vagyok)
De vizsgáltasd ki magad, mert adókedvezmény jár érte
Tekintve, hogy az enzimet NEM minden napos használatra találták ki, hanem esetenként pl étterem vagy vendégség, így nem eszem laktózt.
Nem nagy dolog, a gluténhez képest igazából semmiség.
Nem fogyasztok normál tejet, tejszínt, tejport, túrót. A kemény sajttól, tejföltől, natúr joghurttól, kefírtől nincs semmi bajom, igaz, nem is eszek belőlük sokat. Csak tejből veszek laktózmenteset, ha kifogyok a kedvenc kókusztejemből.
Amikor elkezdtem diétázni (8 éve), még nagyon kevés fajta laktózmentes élelmiszert lehetett kapni. Megszoktam, hogy mindig átböngészem a bolti kaják címkéit, találtam jó étcsokit, egyebeket. Ha olyan ételt kívánok, amihez tej kell, elkészítem magamnak megfelelő alapanyagokból. Éttermekben nekem nem okoz problémát tej- vagy laktózmentes ételeket találni, jobb helyeken feltüntetik az étlapon az allergéneket. Manapság már sok helyen van többféle "mentes" fagyi is. Még sosem vettem laktáztablettát.
Igaza van a #4-nek, a glutén kikerülése sokkal bonyolultabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!