Ki lehet valahol vizsgáltatni azt, hogy mennyi kalóriát égetek el egy nap? Itt leginkább a BMR értékre vagyok kíváncsi.
Onnan merül fel a kérdés, hogy meglepően kevés kalóriát eszek magas aktivitás mellett, és mégsem fogyok a mérleg szerint.
Napi 20.000 lépés, heti 5 súlyzós edzés, 170cm, 70kg, 19/f és 1600 kalórián NEM mozdul a mérleg. Nem számolok félre semmit, mindent grammra pontosan mérek sütés/főzés előtt, nem használok zsiradékot és a folyadékbevitelem is csak víz.
1600 kalóriával még a lányok is fogynak, én pedig ilyen aktivitás mellett nem tudok eredményt felmutatni, ami kicsit aggasztó.
Ilyen aktivitás mellett izmot próbál a szervezeted a semmiből építeni
Testzsírszázalékod mennyi?
Elég nehéz ezt megmondani, de pl ez alapján a kép alapján a 10-12% köré esek be.
Összességében 15%-nál semmiképp sem több, sőt, reálisan valahol tényleg 12-14% körül lehetek.
Tudom, hogy nem sok, a cél az lenne, hogy egy alacsonyabb testzsír%-ról kezdek el izmot építeni majd szépen lassan. Most sem skinny fat vagyok, van rajtam izom, de most már nem is a fogyás lenne a cél, ezzel is elégedett vagyok.
Most már sokkal inkább az aggaszt, hogy csak ennyi kalóriát ehetek ahhoz, hogy szintentartsak.. Ez nevetséges mennyiség.
Most konkrétan éhezel, elég alacsony a testzsírod, ideje izmot építeni, amihez ennél jóval többet kell enni
Ott a sport/testépítés kategória, látogasd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!