Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ételintolerancia esetén hogy...

Ételintolerancia esetén hogy kezdtetek hozzá a diétának?

Figyelt kérdés

Ételintolerancia vizsgálaton jópár alapanyagra kijött érzékenység nálam. A dolog nehézsége az, hogy olyan dolgokra is amikkel pótolhatnék. (pl tehéntej, de főzéshez nem használhatok rizs vagy zabtejszínt sem, mert azokra is kijött érzékenység. Burgonya, rizs, gomba, kukorica, tojásfehérje is kilőve. Alapvetően bulgurt és kuszkuszt meg teljes kiőrlésű tésztát fogyasztok köretként ha nem főzelék vagy párolt zöldséget, de most úgy érzem nehéz lesz mindegyiket megkerülni.

MÉg nem tudom hogyan kezdjem, ugyanis fél évet javasoltak, így pl veggital gépbe nem biztos h egy pici panelkonyhában beruháznék.

2023. febr. 6. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
46%

Tudom, általában gyors választ várnak, szóval lehet nem leszek népszerű, de én igenis kutatni kezdenék az interneten. Ma már ezek nem ritka dolgok, millió meg egy blog foglalkozik vele, youtube, cikkek... én mondjuk egyébként is jobban szeretek mélyebben megismerni dolgokat, főleg, ha az egészségemről van szó.

Esetleg, akiktől az eredményt kaptad, nem tudnak segíteni? Nekik ez a szakmájuk, biztos jobbakat/biztosabbakat is mondhatnak, mint most itt páran.

Ha pedig nagyon nem találok hasznosat, akkor esetleg egy étkezési tanácsadót felkeresni, mondjuk persze az már nincs ingyen.

Mindenesetre sok sikert, remélem megtalálod, amit keresel!

2023. febr. 6. 14:02
 2/8 anonim ***** válasza:
46%

Én elmentem laborba és nem ezeket a csillivilli, horror összegeket kifizetek, és 300 dologra ellargiás leszek bullshitet toltam.

Búzaliszt-laktóz. Ennyi, ezekre diétázom és kész.

De ismerősöm is ilyen 140 ezres "fancy" szrra ment, gyakorlatilag alig ehet valamit, de meg van győződve róla, hogy az jó, mert drága volt.

Én meg próbálok nem röhögni rajta egészségügyisként.

2023. febr. 6. 14:06
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Ja, igen, az, ahol egy ételintolreanciára FÉL ÉVET javasolnak egy nagy K-A-M-U!

Allergia és intole. esetén életed végéig kötelező diétára szorulsz.

2023. febr. 6. 14:07
 4/8 anonim ***** válasza:

"Burgonya, rizs, gomba, kukorica, tojásfehérje is kilőve"

Mekkora IgG értéked lett ezekre? És a tehéntejre?

2023. febr. 7. 11:33
 5/8 anonim ***** válasza:

4-es, semmilyen, mert valami bull... hülyeséget csináltatott, de azért a 3-as válaszomat lepontozza :D

Fingja nincsen róla.

2023. febr. 7. 14:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Beírkálok párat - még volt néhány, agar-agar, v.áfonya, cayenne bors, kecsketej, juhtej de érzésem szerint ezeket elég könnyű lesz kerülni :)

Burgonya: 53

Borsó: 89

Rizs: 49

Kukorica: 55

Zab: 51

Árpa: 70

Tojásfehérje 101

Tehéntej: 117

Gomba: 74

Nagyon megosztó az IgG alapú érzékenység. Kisfiamat a gyerekpszichiáter küldte el ilyen vizsgálatra, adhd miatt. Neki végül - noha sok sorstárs szerint jelentősen csökkentek a tünetek a diétával - nem kezdtük el, mert az allergológus aki az oviba a szakorvosi igazolást kiállította, nem javasolta, a fejlődés miatt sem. Nekem nagyon sokat fáj a hasam egy ideje, UH-n semmi, nutritív allergia (IgE) vizsgálat negatív és egy ideje terveztem, hogy megnézetem én is. Kellő fenntartással kezelem azért az eredményeket.

2023. febr. 8. 20:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Értelek. #4es voltam. Okosabb nem lettem, mert a te értékeidet úgy kapták, hogy valószínűleg egy másik mérési elv alapján végezhették. Neked a lelet alján milyen referencia értéktől van nagyon erős pozitivitás? Mert nekem ezek az IgG referencia értékek vannak a lelet aljára írva:

0-7,5 U/ml negatív

7,51-12,49 U/ml gyenge pozitivitás, nincs klinikai jelentősége

12,50-19,99 U/ml mérsékelt pozitivitás

20,0-49,99 U/ml erős pozitivitás

>50 U/ml nagyon erős pozitivitás

2023. febr. 9. 15:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Csak annyit ír h < 40 U/L a referenciaérték, és kis csíkon be van jelölve a zöld - sárga - piros tartomány.
2023. febr. 11. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!