Hogyan tudnék segíteni neki?
Barátnőmnek nagyon súlyos evészavara van,16 éves és 1 éve vagyunk már együtt de bármennyire is próbálkoztam rávilágítani,hogy nincs semmi baj a testével, hiába próbáltam bármit ugyanolyan az állapota mint volt.Eszik valamit és egyből kihányja.Amikor velem van próbál enni és eszik is ,utána nem szokta kihanyni de ha nem vagyok vele egyszeruen nem kepes normális ételt enni,pogácsàn meg joghurtokon kívül.
Mivel rengeteg betegsége van ,azon is gondolkodtam,hogy talán valamelyik erősíti ezt az evészavarát (szivbeteg,sokszor faj a hasa a vakbele kornyeken de olyan regota, hogy szeritnem az nem lehet vakbelgyulladas mert mar reg kifakadt volna,a mandulaja allandoan fel van dagadva es egyszeruen nem hajlando elmenni orvoshoz,traumaja van a korhazaktol)de tul sokszor emlegeti,hogy nincs megelégedve a testével,nem meri lemérni a súlyát.3 eve volt korhazban azóta van neki ez a problemaja allitasa szerint.
Hogyan tudnam ravenni,hogy egyen?milyen modszereket hasznaljak?
A hasfájása esetleg epebántalmakra utalhat, ha ennyire keveset és rosszul eszik, akkor az epehólyagban pangó epe kövesedhet. Ez nem játék, akár életveszélybe is kerülhet (felfakad, hasnyálmirigy-gyulladást okoz, stb).
Jó lenne pszichiátriai és gasztroenterológiai kivizsgálás a kislánynak, sajnos Te a legjobb szándékod mellett sem tudod meggyógyítani. A legjobb, amit tehetsz, hogy szakemberhez irányítod.
Sehogy, majd amikor Ő meg akar gyógyulni. Addig állj mellette, ha bírsz - ha nem, akkor se legyen lelkiismeretfurdalásod.
Az evészavar egy undorító dolog, és az étkezési zavaros a környezetét is tönkreteheti.
Voltam anorexiás-bulimiás majdnem 10 éven keresztül. Azért addig, mert nem akartam meggyógyulni, hiába szerette volna a családom, stb.
Én nem. Nekem! jó volt, és itt a történet vége.
Jártam orvoshoz, voltam kórházban, de mindig folytattam tovább.
35 kilósan majdnem meghaltam, és akkor rájöttem, hogy ez nem pálya, élni akarok, pont.
Akkor elkezdtem óvatosan és odafigyelve enni, előbb csak 6-700 kcalt, majd egyre feljebb tornásztam, második héttől 3000+t, ami kellett a heti kb egy kilós, egyészéges hízáshoz.
Nehéz volt, azóta nincs nap, hogy ne fájna a gyomrom, de majd' 10 év hánytatás nem múlik el nyomtalanul :( Így jártam. Sohasem leszek olyan, mint előtte, sohasem tudok fájdalom nélkül enni, de legalább élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!