Miért van tiltva Magyarországon a zsírban oldódó B1 vitamin (Benfotiamin), a K2 vitamin MK4 formája, valamint a D vitamin krémekben és az A vitamin krémekben?
Sziasztok! A következő linken található kérdésre tud vki választ írni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__126..
Pár éve láttam ilyen kérdést itt és volt magyarul is táblázat róla amit belinkeltek. Ha megtalálod kérlek linkeld ide is be...
Ettől függetlenül mekkora jelentősége van ennek a táplálkozásban?
Pl. cink réz antagonizmus. Akkor miért található meg ugyanabban az ételben mindkettő természetes módon?
Azt is érdemes megvizsgálni hogy egyes szervezetnek saját tolerancia szintje van az antagonizmus szinergia kérdésében. Ezt nem nagyon nézik egyébként.
Sajnos nem tudom. Mindent lehet hallani, olvasni. Pl a kalcium és a magnézium együttműködnek vagy gátolja az egyik a másikat?
Mindkettőt hallottam már.
Ugyanakkor az egyik általam megbízhatónak tartott étrend-kiegészítő gyártó az általad is említett cinket és rezet egy kapszulába teszi, még egyebekkel.
A cink és réz ügyről annyit olvastam, hogy ha túl sok a cink, akkor gátolja a rezet. Tehát lehet, hogy más esetben nem.
De ugyanígy régebben volt olyan készítmény (másik cég gyártmánya), amelyben kalcium, magnézium, cink volt egyben.
Lehet, hogy itt is a mennyiség a lényeg?
Azt is olvastam, hogy a D3-t nem szabad K2 nélkül bevenni, máshol éppen ellenkezőleg.
Illetve a mennyiségek is érdekelnek.
Például nekem most emelni kellene a D3-t, de akkor egyenesen arányosan a K2-t is emelni kell? Vagy akkor túl lenne adagolva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!