Miért van tiltva Magyarországon a zsírban oldódó B1 vitamin (Benfotiamin), a K2 vitamin MK4 formája, valamint a D vitamin krémekben és az A vitamin krémekben?
Figyelt kérdés
Retinal vagy retinol előanyag van engedve.2023. jan. 6. 15:32
1/17 anonim válasza:
Ez felháborító. Múltkor a tanárok sztrájkjogát tiltották meg, most meg még ez is!
2/17 anonim válasza:
Lehet, hogy a zsírban oldódó vitaminok felszívódása nem kontrollálható annyira bőrön keresztül (transzdermálisan), mint szájon át történő szedés esetén és tartanak a túladagolástól?
Honnan származik az az információ, hogy a felsoroltak tiltva vannak?
3/17 anonim válasza:
Én kb 6 hónapja vettem K2 MK4 vitamint simán bioboltban. D vitamin krémet is tudtam venni. A többi nem kellett, szóval nem tudom mi van velük, de nem tudom honnan veszed, hogy tiltva vannak. Vagy a bioboltban simán kitett árú a polcra, az valóban kontraband sutyiban eladott árú kellene, hogy legyen?
4/17 A kérdező kommentje:
Benfotiamin
csak Oégyi törzskönyvezett gyógyszerként Milgamma.
Pedig sokkal jobba a felszívódása mint a vízben oldódó B1-nek.
K2 MK4
GAL beszél ebben a videóban:
https://www.youtube.com/watch?v=XMsNoqI9s5I
D vitamin
https://www.youtube.com/watch?v=i1t5f-IsL1c
2:30-tól
A vitamin:
https://www.youtube.com/watch?v=cIg-PQ6UJok
0:30-tól de valahol még jobban kifejti de nem találtam.
2023. jan. 7. 11:37
6/17 anonim válasza:
A benfotiamin csak 300 mg-os kiszerelésben (nem tiltott, hanem) vényköteles Mo. - on, köszönhetően a hülye szabályozásnak. Az 50 mg-os Tiavella mini tbl. patikában is vény nélkül kapható. És ha szeretsz rendelni, az iherb-ről, stb. rendelhetsz szekérszámra 300 mg/tbl. adagban. A K2-nek elvileg az Mk7 formája hatékonyabb, ha jól emlékszem arra, amit Szendi Gábornál olvastam, de nyitott vagyok azért a kérdésben. A D és az A-vitamin kérdésére a legegyszerűbb megoldás, ha veszel olajos kapszulát belőlük, és kiszúrod, így elkenheted egyből a bőrödön.
7/17 A kérdező kommentje:
6. Ezekből nem kell más molekulaformula a bőrre mint a gyomorba belsőleg? E vitaminnál van jelentősége retinal retinol stb.
márc. 1. 17:59
8/17 anonim válasza:
Nem, nem tudok semmi ilyen különbségről. A D3 az D3, stb. A retinol az A-vitamin előanyaga. Az E-vitamin nem szerepelt a kérdésedben. Ezzel együtt sajnos a témában tájékozódva azt kell írnom, hogy bár a drágább vitaminok közé tartozik, ebből érdemesebb a tokoferol-formákat nélkülözni, mivel ezek nem csak hogy lerontják a sokszorosan hatékonyabb delta- és gamma tokotrienol formák hasznosulását, de sajnos azokkal szemben nem védenek a daganatos burjánzással szemben. Az E az egyik leginkább félreismert és félrekutatott vitamin, mivel vagy nyolcvan évig összekeverték a silány és olcsó alfa tokoferol-acetáttal, holott a természetben 8 különböző izomerből áll (ebből 4 tokoferol, 4 tokotrienol) - és ezek közül csak a tiszta delta- és gamma-tokotrienolos forma véd a daganatoktól.
9/17 anonim válasza:
#8. Ezeket honnan tudod? Én is köszönöm a válaszodat, hasznos.
10/17 anonim válasza:
1990 óta összeolvasok, nézek, hallgatok mindent a vitaminokkal kapcsolatban, ami csak elérhető, és követem az újdonságokat, miközben igyekszem mindezt jól megszűrni is, és kiválogatni az adattengerből az igaz és egymással összefüggő kulcsadatokat. Mindebben erős személyes motivációm is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!