Mit ajánlotok,hogy hizzak?
"Edzettem kb 7honapig de mivel nem tudtam elég fehérjét bevinni igy nem volt fejlödés és abba hagytam pedig mar kezdtek ki rajzolodni az izmok"
7 hónap alatt pont annyit lehet elérni, hogy kirajzolódjanak az izmaid körvonalai, és nagyjából ennyi is. Mire számítottál 7 hónap alatt? Az ember az első évben azt se tudja, hogy mi fán terem az edzés és a sporttáplálkozás (valaki az első húsz évben sem tudja, de mindegy), ergo 7 hónap alatt egy kezdő pont semmi komolyabb eredményt nem fog tudni felmutatni. Esetedben pedig 90-100 gramm fehérje bőven elegendő lenne az izomépítéshez, tehát garantáltan nem a proteinbevitel akadályozza a fejlődésed. Sokkal inkább az, hogy 7 hónap edzegetés után a nulla tudásodnak és az irreális elképzeléseidnek hála abbahagytad a súlyzózást. Ez az a sport, ahol ha te megfelelő tudással belerakod a napi szintű kemény munkát az edzésbe, a diétázásba és a regenerációba, akkor sok-sok év múlva majd izmos és erős leszel. Aki 7 hónap után offolja, mert még mindig nem lett belőle Chris Hemsworth, az soha nem lesz se izmos, se erős.
Neked nem tömegnövelő porra van szükséged, hanem tudásra, információra, tanulásra. Tanuld meg a kalóriaszámolás alapjait. Neked szimplán egy minimális kalóriatöbblet (200-300 kcal plusz) mellett végezni kell a progresszív súlyzós edzést, aztán fejlődni fogsz. Ihatod a tömegnövelő port, ami konkrétan ipari adalékanyag, kristálycukor és minőségtelen szénhidrát keveréke laikusoknak eladva drágán, de ha nem vagy kalóriatöbbletben, nincs meg a progresszió az edzésedben, akkor nem lesz fizikumod. Ezt a 150 gramm fehérjét pedig nem tudom honnan szülted. Shopbuilder, vagy valami okos gyúrós haver? Majd ha harminc kilóval nehezebb vagy 10 százalékos testzsírral, akkor gondolkozz 150 grammos fehérjebevitelen.
"Nem marad meg sajnos, csak úgy, ha rendszeresen csinálod"
És ez neked ekkora truváj? Képzeld, ez minden más sportágra vagy mozgásformára is igaz, hogy csak akkor leszel benne jó, ha rendszeresen és hosszútávon csinálod. Ez nem csak a testépítésre igaz, hanem a futásra, birkózásra, úszásra, focira, síelésre, sakkra, mindenre. Aki ennyire nem tudja elfogadni a valóságot, az tényleg ne sportoljon semmit, mert nem neki való az élet.
"ha lebetegszel, és kihagysz egy vagy két hetet, olyan, mintha sosem csináltad volna"
Aki 1-2 hét kihagyás után úgy néz ki, mintha sosem edzett volna, azon valójában sosem volt egy deka izom se. Aki ténylegesen izmos, ténylegesen erős, az még 1-2 HÓNAP kihagyás után sem fog úgy kinézni, mint aki most kezdi. 1-2 hét kihagyás biológiailag semmilyen katabolikus változást nem jelenthet senki izomtömegében.
"nem sok értelmét láttam neki"
Aki nulla tudással vág bele a sportba, és fogalma nincs se az edzésről, se a táplálkozásról, annak tényleg nincs értelme kondibérletet venni.
"Veszek a bérlet árán inkább pizzát"
Ennyi! Aki megbukott sportolóként, az keressen más örömöket az életben, mégha azok az örömök apróbbak és alsóbbrendűek is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!