Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Más is éhes közvetlenül evés...

Más is éhes közvetlenül evés után?

Figyelt kérdés

Mostanában azt játsza a szervezetem, hogy hiába eszek, nem telik el 5! perc, szószerint korog a gyomrom és éhes vagyok, de nem is kicsit! Ez nem az a fajta éhség/sóvárgás, amikor valaki unalmában akar enni, pedig nem is éhes. Ez olyan, mint amikor konkrétan 1 napig nem eszel. Egyszerűen nem értem. Ma megettem 1100 kcalt, vacsorára bevágtam egy lángost,ami plusz 500-600 minimum. Az én alap kcal-om egy napra 1300. A mai napom kapásból 1600 kcal. Ami már nem is deficit. (Alapvetően nem eszek olajos ételeket, kalóriát számolok és intermittent fasting módszerrel 16-8as felosztásban eszek). Túltolom a módszert, vagy kezdem tönkrevágni magam? Mire kellene figyelnem, ha én rontok el valamit?

55 kg/ 164 cm

21/L

2022. dec. 21. 17:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ennek az az oka, hogy gyorsan eszel. A vércukor szint emelkedése hozzájárul a jóllakottság érzéséhez. Ha azonban nem rágod meg nagyon alaposan (régi szabály szerint minden falatot 30-szor kell megrágni lenyelés előtt), hanem szinte behabzsolsz mindent, akkor amíg kb. 20-30 perc múlva emelkedni kezd a felszívódó cukor a vérben, addig úgy érzed, hogy nem is ettél semmit.
2022. dec. 21. 19:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Na, egy újabb anorexiás! Szó nincsen 1550-es súlytartásról, te valamit nagyon benéztél! Ugye nem gondolod (ha igen, akkor az agyműködésed máris súlyos kárt szenvedett), hogy a teljes napi működés, közlekedés munka, házimunka mindössze 250-et igényel? Nem, nem vagy zsíros, mentális beteg vagy, testképzavaros vagy. A boldogságot nem a csontvázság fogja elhozni, azt egy klinikai szakpszichológus segítségével keresd meg!
2022. dec. 21. 21:24
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem, valamit félreértettél utolsó. Ez egy időszakos megoldás. Mint előbb is írtam, home officeban dolgozom, ezért az alap munkábajárás/vásárlás teljesen kimarad napokig az életemből.

A BMR 1377 kcal

A súlyom megtartásához 1653 kcal szükséges, heti 0,5 kg fogyáshoz 1103 kcal. Tisztában vagyok vele, hogy 1200 kcal alatt mindenképp tilos enni. Nálam 1400 van beállítva. Amit pedig más írt, hogy valószínű skinny fat vagyok, az valószínű igaz is. Nem is értem eddig ez hogy nem jutott eszembe.. nem tiltom magamtól az ételt, de nem is viszem túlzásba. Úgyhogy az lesz, akit javasoltak, súlyemelés. Aztán meglátom mi sikerül belőle :D

2022. dec. 21. 21:59
 14/15 Metionin ***** válasza:
13. Mikor elkezdtem edzeni, teljesen más lett a testem, a kis vékony botból lett egy vékony de izmos és csak 7 kiló a különbség az izmos javára. Vállban szélesebb lettem, lett rendes karom meg combom de a derekam vékony maradt, a hasamon látszanak a kockák. Ha ezt tudom, sokkal hamarabb elkezdek kondizni. Pedig az elején olyan szerencsétlennek éreztem magam a kis 1 kilós súlyokkal :D
2022. dec. 21. 22:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Könyörgök: az, hogy 1653 kell a súlytartásodhoz, az egy totálisan légbőlkapott döbbenetes baromság!!! Nem fogod fel ésszel, hogy ha 1379 az alapanyagcseréd, afölött nem 300 kell a mindennapi élethez, hanem jóval több? A 6-os által belinkelt kalkulátor alapján 2138 közepes aktivitásnál, de még alacsony aktivitásnál is 1900. Totálisan érthetetlen, hogy honnan szedted az 1600-at! Inkább mozog többet, olyan nincs, hogy ki se lépsz a házból és nem is tornázol. És nem, nem ideiglenes, az alkoholista is azt mondja, hogy bármikor abba tudná hagyni, aztán májzsugorban elpatkol. Mentális beteg vagy, pszichiáterre van szükséged! Nem a súlyodban van a problémád, hanem az önbizalmadban és a kapcsolataidban!
2022. dec. 21. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!