Ha gyerekkoromban nagyon sok csokit, cukrot ettem, az lehet most hatással az emésztésemre?
Úgy tudom, hogy gyerekkorban fejlődik ki a bélflóra.
Rám nem igazán figyeltek gyerekkoromban, így voltak olyan nyarak (amikor ugye nem kaptam kaját a suliban), amikor a napok többségében 2-3 tábla csokit megettem, mást pedig nem. Tini koromban sem volt ez sokkal másabb, akkor se tudtam, hogy miért ne egyek csokit, hogyha azzal is jóllakok. Pár éve igyekszem normálisan enni, most 22 éves vagyok. Sokáig puffadtam a zöldségektől, amiket ettem, ez mára elmúlt. Tudom, hogy ez valamilyen szinten normális. De minthogyha ellenkezne a testem, amikor valamilyen egészséges ételt akarnék enni. Ráadásul inzulinrezisztenciám is van, nem tudom, köze van-e ennek ahhoz, hogyan ettem régen...Szerencsére túlsúlyos nem vagyok, ami kész csoda.
Puffadni szoktam sokat, néha viszket a testem és csalánkiütésem lesz. Nem világos, hogy mitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!