Nem káros az egészségre a napi három liter (gyümölcs) tea?
Stevia E960
Mellesleg egy szóval nem mondtam hogy ne használjon édesítőszert. A reakcióm arra az "e szám mentességre" szólt, mintha az E számok valami ördögtől való dolgok lennének. Ez egy szimpla egységes jelölési mód az ételekbe kerülő adalékanyagokra, semmi rossz nincs valamiben, csak mert van E száma. Például a vitaminoknak is van.
#15, akkor én leszek az, aki egyetért a kötekedővel. Alapvetően semmi gond nem volt azzal a válasszal, de az E számos téma egy teljesen felesleges hozzáfűzött dolog volt, aminek nincs alapja, és tömegesen félreértelmezett. Az E szám annyit jelent, hogy az adott adalékanyag mind mennyiségileg, mind minőségileg megfelel az adott szabályoknak, ami alapján megkaphatja az E számot. Ebben benne vannak a kísérő melléktermékek is pl, ami a gyártás során keletkezhet pl. Az "E szám mentes" kijelentés tulajdonképpen annyit tesz, hogy nincs bevizsgálva rendesen az E számokat érintő szabályok szerint. Ez nem azt jelenti, hogy az adott termék rossz, vagy gonosz, vagy rejteget valamit, simán lehet, hogy egyébként megfelelne a követelményeknek, viszont a gyártó nem vizsgáltatta be. Sok ember meg a fejébe veszi, hogy egészségesebb, mert nem tartalmaz "E számokat". Szóval szvsz félrevezető, felesleges félinformáció ez az E szám dolog ilyen kontextusban.
De hogy a fő kérdésre válaszoljak: semmi bajod nem lesz a teától, de tényleg ne legyen agyoncukrozva. Sok tea finom ízesítés nélkül is, cukor helyett pedig rengeteg alternatíva van, ami közül választhatsz. A bolti vackokat meg nem nevezném teának. És kérlek ne idd szörppel, mint ahogy apám teszi, meg párszor olvastam az oldalon is... Undorító, és jó eséllyel leszel cukorbeteg (apám már tapasztalja is sz előszelét a szerzett IR-val).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!