Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mérgező lehet a kicsit bezöldü...

Mérgező lehet a kicsit bezöldült burgonya?

Figyelt kérdés
A mai napon maradt egy 200grammnyi burgonya itthon, egy nagyon kicsit zoldes volt a héja, alaposan megmostam mikróban melegitettem 10percig amig puha lett és megfőtt, kicsi tejet raktam rá és összenyomtam pürének héjastul és úgy ettem meg, ízre nemvolt semmi baja, de most olvastam hogy mérgező is lehet akár. Lehet tőle bajom?

2022. dec. 4. 09:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem. A krumplinak az a zöld gumója a mérgező, de az földön kívül van a növény szárán virágzás után. A krumpli maga nem mérgező zölden se.
2022. dec. 4. 09:27
 2/2 Z003 ***** válasza:

Ahogy egyes írta a krumpli termése ami elsősorban mérgező. Viszont az nem igaz hogy maga a krumpli nem tartalmazhat mérgező anyagot. A rügyes és zöldülő krumpli is tartalmazza ugyan azt a méreganyagot mint amit a termése. Viszont sokkal kisebb mértékben, ezért és az erősen keserű íze miatt gyakorlatilag sose történik ilyen mérgezés. kb 1-2kb rügyező zöld krumpli részt kéne megennie egy felnőtt embernek hogy veszélyes legyen, ami ugye nem túl reális.

Így habár ideális esetben nem feltétlenül jó megenni, semmi bajod nem lesz ha mégis megetted.

2022. dec. 4. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!