Milyen műszerrel tudom lemérni, hogy melyik konyhasót mérgezik kálisóval és melyiket nem?
Létezik egy titkos trükk, amit a vegyészek használnak, de megpróbálják elrejteni elöllünk!!
Lehet venni kobalt üveget pár ezert forintért, ez kell egyedül a teszthez, meg egy kis lángforrás gyertya, öngyujtó ilyesmi. Vagy esetleg érdemes egy kis denaturált szeszt használni mert azzal sokkal egyszerűbb. Ha egy lángba sót szórsz attól az narancssárga lesz a láng, ha a kobalt üvegen keresztül nézed akkor az kiszűri a nátrium fényét és láthatóvá teszi a káliumét. Ha valamivel szennyezett akkor a láng erős kék vagy lilás lesz. Ha csak nátrium van a sóban a lángnak alig láthatóvá válik az üvegen keresztül, szinte mint ha ott se lenne.
Ezt a trükköt nagyon elakarják halgatni, mert barki megtudja csinálni othon és lebuktatja a gyártókat!!!!
Az egesi langot fakoibolya szimure festi….
Kaliummal olik meg a halalraitelt rabokat az usaban… csupan ennyire van igaza a kerdezonek,h ezt nezi!!!
De amúgy azt vágod hogy a káliumnak fontos élettani hatásai vannak rád nézve,ugye?
Én nem hallottam még olyat hogy ezt valaki túlzásba vitte volna amúgy.
Inkább az ellentétjéről tudok.
Annyira undorítók ezek a mérhetetlenül ostoba rémhírterjesztők!
11 es tök jó tippet adott.
De én pontosan meg akarom mondani, hogy egy kiló sóban hány gramm kálium van.
A kálium-rettegés kifejezetten magyar jelenség, nincs alapja, sőt, az evolúciónkban a modern kort leszámítva mindig is a kálium fogyasztás volt a jellemző, nem a nátriumé.
"Míg a paleolit kor embere 16:1 arányban fogyasztott káliumot és nátriumot, ma a fejlett országokban ez az arány körülbelül 0.6:1. azaz a káliumfogyasztás több mint a huszadára csökkent"
Logikusan gondolkozva a kálium nem okozhat gondot, a hiánya viszont már annál inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!