Milyen műszerrel tudom lemérni az ételek nátrium és kálium tartalmát?
vérvételnél a labortesztnél, hogyan milyen műszerrel mérik le a vér nátrium és kálium tartalmát?
Adott nekem a szomszéd néni egy kiló savanyú káposztát, és le kellene mérni, hogy nem e kálisó tartalmú konyhasóból készítette.
Nem merem megenni.
Emberek lol, én tudni akarom, hogy ezt hogyan mérik le.
Ismerem azokat a módszereket, amivel a nyers fel nem oldott sót tesztelni lehet, megfelelő spektrumú uv lámpa, lángfestés, oldódási teszt.
De ha már a konyhasót feloldották az ételben, akkor kellene valamilyen müszer vagy módszer amivel ki lehet mutatni a Nátrium és Kálium ionok arányát.
A vérvételnél a laborban hogy csinálják?
A bolti konyhasókat is tesztelni kellene, mert nem lehet tudni melyikbe, de lehet, hogy kálisót kevernek bele.
Most az E508-ra gondolsz, kálium-klorid, amit használnak az élelmiszeriparban?
Mi a gond vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!