Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen műszerrel tudom lemérni...

Milyen műszerrel tudom lemérni az ételek nátrium és kálium tartalmát?

Figyelt kérdés

vérvételnél a labortesztnél, hogyan milyen műszerrel mérik le a vér nátrium és kálium tartalmát?

Adott nekem a szomszéd néni egy kiló savanyú káposztát, és le kellene mérni, hogy nem e kálisó tartalmú konyhasóból készítette.

Nem merem megenni.

2021. febr. 17. 13:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Mert mi tortenik, ha kaliso tartalmu konyhaso van benne?
2021. febr. 17. 13:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem gondolod, hogy műtrágyát tesz a savanyú káposztába! Megnyugodhatsz a bolti 100Ft-os konyhasóval készítette, megeheted.
2021. febr. 17. 22:49
 3/5 A kérdező kommentje:

Emberek lol, én tudni akarom, hogy ezt hogyan mérik le.

Ismerem azokat a módszereket, amivel a nyers fel nem oldott sót tesztelni lehet, megfelelő spektrumú uv lámpa, lángfestés, oldódási teszt.

De ha már a konyhasót feloldották az ételben, akkor kellene valamilyen müszer vagy módszer amivel ki lehet mutatni a Nátrium és Kálium ionok arányát.

A vérvételnél a laborban hogy csinálják?

A bolti konyhasókat is tesztelni kellene, mert nem lehet tudni melyikbe, de lehet, hogy kálisót kevernek bele.

2021. febr. 19. 13:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Most az E508-ra gondolsz, kálium-klorid, amit használnak az élelmiszeriparban?

Mi a gond vele?

2021. febr. 19. 14:05
 5/5 A kérdező kommentje:
A gond az a kálisóval valamint a káliummal, hogy erősen rákkeltő anyag túladagolva.
2022. márc. 10. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!