Hogyan tartósítják a felvágottakat nátrium nitrit és más tartósító nélkül?
Figyelt kérdés
Ugyanis a közelmúltig gyakorlatilag nem lehetett olyan felvágottat kapni, amiben nem volt nátrium nitrit. A nitritre még a gyártók is azt mondják, hogy hááát azért nem annyira jó ha sokat eszünk belőle, de ugye nem létezett jobb alternatíva. Most viszont a Lidlben szoktam venni a Pikok Pure márkájú felvágottakat, amiben se tartósító, se színezék, se ízfokozó, ja és még finom is. Ha eddig ezt "lehetetlen" volt megcsinálni, most hogy csinálják?2020. júl. 9. 20:50
1/6 anonim válasza:
A só és a füstölés megfelelően tartósít.
3/6 anonim válasza:
A só az egyik legjobb, ahogy 1 is írta, azért szoktak sósabb ízűek lenni a felvágottak nyáron, kicsit jobban megsózzák például. :)
4/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! De ha elég a sima só, akkor minek használnak nátrium nitritet? És miért mondták régen hogy sajnos nincs jobb alternatíva?
2020. aug. 1. 21:40
5/6 anonim válasza:
A só nagy mértékben értékesebbnek számít, mindent egybevéve.
6/6 anonim válasza:
A Pikok pure-ra rá van írva hogy felbontás után 1 napon belül el kell fogyasztani. De a 2 napostól sem lesz semmi bajod ha pl a sonkát zsíron megpirítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!