Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 1g halhúsban (pl. tonhal) kb....

1g halhúsban (pl. tonhal) kb. mennyi EPA és DHA zsírsav van?

Figyelt kérdés
2022. nov. 8. 15:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Különböző, ahogyan a csirkében és a malacban is különböző. Az Omega-3 nagy része bennük EPA és DHA, erre külön adatot sztem nehéz találni, de fölösleges is, elég az Omega-3-at nézni.


Tehát akkor, összes Omega-3 / Omega-6 tartalom néhány gyakori halfajtában, 100 grammban:


Tonhal (olajos konzervben): 453mg / 2489mg

Csíkoshasú tonhal (nyers): 269mg / 16mg

Atlanti lazac (tenyésztett): 2506mg / 982mg

Atlanti lazac (vad): 2018mg / 172mg

Szivárványos pisztráng (tenyész): 986mg / 710mg

Alaszkai tőkehal (nyers): 387mg / 9mg

Argentin hekk (nyers): 276mg / 20mg

Makréla (nyers): 2670mg / 219mg



(Ha tényleg pont 1g érdekel, akkor ezt elosztod 100-al...)


Források:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. nov. 9. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2022. nov. 9. 17:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!