1g halhúsban (pl. tonhal) kb. mennyi EPA és DHA zsírsav van?
Figyelt kérdés
2022. nov. 8. 15:08
1/2 anonim válasza:
Különböző, ahogyan a csirkében és a malacban is különböző. Az Omega-3 nagy része bennük EPA és DHA, erre külön adatot sztem nehéz találni, de fölösleges is, elég az Omega-3-at nézni.
Tehát akkor, összes Omega-3 / Omega-6 tartalom néhány gyakori halfajtában, 100 grammban:
Tonhal (olajos konzervben): 453mg / 2489mg
Csíkoshasú tonhal (nyers): 269mg / 16mg
Atlanti lazac (tenyésztett): 2506mg / 982mg
Atlanti lazac (vad): 2018mg / 172mg
Szivárványos pisztráng (tenyész): 986mg / 710mg
Alaszkai tőkehal (nyers): 387mg / 9mg
Argentin hekk (nyers): 276mg / 20mg
Makréla (nyers): 2670mg / 219mg
(Ha tényleg pont 1g érdekel, akkor ezt elosztod 100-al...)
Források:
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2022. nov. 9. 17:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!