Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon kemeny szekleturites?

Nagyon kemeny szekleturites?

Figyelt kérdés

Sajnos egy ideje idoszakosan fennall ez a gond nalam, es ezzel is kezdodott az, hogy egyszer nagyon kemeny es rucskos volt a szekletem ami felsertett vmit es veres volt a wc papir, fajsalmas volt a wc-zes.

Probaltam arra odafigyelni eleget igyak, napi gyumolcs, rost de idokozonkent elofordult, es par hete nagyon nagy mennyiseg jon ki, majd par napja nagy mennyiseg ami iszonyu keMeny es nem sima feluletu, es a verzes ujbol van kb akkora mennyisegben mint ha az orra verezne az embernek.

Gondoltam aranyerre korabban is, de ulni barmikor tudtam utana nem feszelyezett semmi.

A nagy mennyiseg napi ketszeri ec hasznalatkor is jelen van, egyebkent naponta jarok, egyszer

Mit tehetnek, h a szeklet normalis legyen?Mert a wczes maga borzaszto kellemetlen, vagy inkabb faj.

Naponta eszek rizs vagy zabkasat, abonettel vagy puffasztott rizzsel tojasr, szendvicset ,gyumolcsot ami szezonalis de banan, szolo, napi 2-3 litert iszok vmi izesitett vizet vagy zeros vmit(edesitoszer??) joghurtot, vagy laktozmentes ivojoghurtot( nem a laktozmentesseg miatt szimplan az izlik)es dieta szemointjabol probalom minimalizalni a feher lisztes szenhidratok fogyasztasat ami ha eszek abban merul ki, higy egy szelet kenyeret eszek vagy reggelire egy kozepes sajtos pogacsat

2022. nov. 4. 07:27
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Menj el orvoshoz, ne itt panaszold el magad.
2022. nov. 4. 07:34
 2/3 A kérdező kommentje:

Sajnos tapasztalva az orvosi ellatast, elorebbvalonak tartom azt, h elsonek itt panaszolom el magam, hisz azert van az oldal hogy kerdezzek, es mas tanacsait - ha kapok - elolvassam es otleteljek belole.

De azert koszi 🙂

2022. nov. 4. 07:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Namost, a sok rost sok székletet is okoz. Ez normális. Elvileg segítene abban is, hogy puha legyen a székleted. De ez csak akkor működik, ha eleget is iszol. Ezt nem írtad, erre kéne talán figyelned. A sok rost bő folyadék nélkül székrekedést okozhat.

Az, hogy ha székrekedésed van, megsérül a végbél környéke és vérzik, normális. Ettől függetlenül mivel súlyosabb oka is lehet a vérzésnek, érdemes orvossal konzultálni. Szerintem attól hátrébb nem leszel, ha a háziorvosodnak is leírod a problémát, és megkérdezed, hogy szükséges-e valamilyen vizsgálat a súlyosabb betegségek kizárására.

2022. nov. 6. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!