Most gyakorlatilag mi a kollagén?
Vasaroltam kollagén port kb 100% os feherje kis citrom izesitessel. De mi is ez a kollagén? Mert viszont neztem, hogy saját aminosav profilja van ami nem is annyira rossz. Van benne vagy 15 féle fehérje, gyakorlatilag minden mert ugye ha jól tudom állatok borebol es csontjaiból főzik le, bontják vissza.
Tekinthetem magasabb értékű fehérjének a wheynél? összehasonlitva a kollagen izet es profiljat a biotech EAA zero is kollagen alapú lehet (nalam nagyon bejott az a termék)
Valaki felvilágosít, hogy akkor a kollagén jó, rossz. Jobb a wheynél és a tojásnál, vagy nem? Ha nem miért nem?
A kollagén egy alacsonyrendű fehérje, semmi több. A vizsgálatok egyértelműen bizonyították, hogy az orálisan bevitt (megivott, lenyelt) kollagénnek semmilyen pozitív hatása nincsen se az izületrendszerre, se a hajzatra, se a bőrre, se az izomnövekedére, semmire, ugyanis a gyomorsavban az a néhány grammocska úgy eltűnik, mint a szar. Ha az általad vett porban ráadásul nem csak kollagén van, hanem más is, akkor az nem is tiszta készítmény, hanem valami kutyulmány, amire biztosan mégrte pénzt költeni.
Egyébként ha a kérdéseid komolyak, akkor miért vettél kollagént? Minek költesz ilyenekre pénzt, amikor kicsit sem vagy képben? Ebben az inflációs válságban nem lenne elég minőségi élelmiszerre költeni? Gondolom az étrended (meg egyébként az edzésprogramod) mennyire rendben lehet. Biztos a kollagénen múlt a fejlődésed.
"mi is ez a kollagén?"
írd be googlebe.
"Van benne vagy 15 féle fehérje"
te mi a szart vettél?
"Jobb a wheynél és a tojásnál, vagy nem?"
ha ennyire vagy otthon a témában akkor először a tudásodat kéne rendbe rakni, aztán a táplálkozásodat és az edzésedet. utána majd jöhetnek a kiegészítők. amúgy meg nincsen rossz fehérje meg jó fehérje. kíváncsi vagyok hogy mi lehet a fejedben.
Csak azért kérdezem, mert valaki azt mondja, hogy az zselé, hisz semmit sem ér. Valahol meg azt olvasom, hogy minden benne van. Nem tudom mi az igazság.
Én általában bőségesen étkezem és eszem húst is. Kiegészítésnek szánnék napi x gramm kollagént, elsősorban azért is mert olcsó, másrészt meg hatékonyabbnak találom a tejsavóalapú cuccoknál. Gyakorlatilag egy sűrített csont/porc/bőr/húsleves. Nem?
Fogalmam sincs hova tegyem. Rögtön olvasom a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!