Először is add oda a mérleget a szüleidnek, és mondd nekik, hogy ne engedjenek méreckedni. Másodszor ha van iskolapszichológus, akkor keresd fel, segíteni fog.
2010. szept. 27. 12:48
Ha lanykent 13(!) evesen mar 174 cm es 61 kg vagy, sztem semmi(!) gond nincsen. Sok no orulne ha ennyi lenne!
Persze ezt NEKED kell eldonteni.
De sztem semmi gond! :-D
2010. szept. 27. 12:49
12:49-es, az anorexia, az nem testtömeg index-függő! Ez egy mentális betegség testképzavarral és táplálkozási problémákkal.
2010. szept. 27. 12:50
Mennyit eszel? Ha rendesen (annyit mint régen), akkor még nem az, de lehet belőle.
Ha kevesebbet, mint régen, akkor sajnos az.
Amúgy a súlyod megfelelő a magasságodhoz.
2010. szept. 27. 12:52
5/12 A kérdező kommentje:
reggelire cukormentes tea
ebédre 4-5 fej csiperkegomba párolva reszeltsajttal és du. 4-5 fele mikor éhes leszek ugyanez
Miért nem eszel gyümölcsöt? Amúgy nem lényeges h anorexiának hívod vagy sem, elég biztosan lelki-mentális betegség jeleit mutatod. Pszichológus!
2010. szept. 27. 13:03
Ez nagyon kevés.
Ha mindig ennyit eszel, az igen, sjanos anorexia.
Reggelire kell legalább egy szelet kenyér, sonka, sajt, zöldségek, meg a tea.
Ebéd, vacsi: jó a gomba, de kell hozzá köret, rizs, krumpli. Hetente többször hús, ha nem vagy vega. Ha vega vagy, fokozottan kell figyelni a fehérjebevitelre.
2010. szept. 27. 13:06
8/12 A kérdező kommentje:
nemvagyok vega köszi a válaszokat:-) szoktam gyümölcsöket enni csak a mai étrendemet írtam le ált. dinnyét sokat eszek meg vitaminokat is szedek.. minden nap járok futni de még 2 kg-t leszeretnék fogyni ..
Nem mintha szükséges lenne, de 2 kg még belefér. Viszont: éhezéssel nem fog sikerülni, mert ha abba bírod hagyni egyáltalán az éhezést, azonnal visszahízol. Ezt neked nem mondta eddig senki? A "még 2 kilóból" úgy értem, hogy már fogytál valamennyit. Mennyit és hogyan? Muszáj, hogy éhezés helyett sportolj.
2010. szept. 27. 13:19
10/12 A kérdező kommentje:
5 kg-t fogytam és tartom március óta hát kenyeret eggyáltalán nem ettem hanem ilyen puffasztott rizsetes falatkát meg hasonló bio "kenyérfélét" 17 kca volt 1 szelet azt ettem főleg meg így visszagondolva elég keveset is ettem
Kapcsolódó kérdések: