Pizzába, hogyan kerül bele a tej/ laktóz?
Figyelt kérdés
Laktózérzékeny vagyok és laktózmentes pizzát fogyasztok.
Nincs tőle bajom, de nagyon foglalkoztat a gondolat, hogy mégis hogyan melyik részébe kerül bele tej és minek?
(nem vagyok otthonos a konyhában egyébként)
2022. szept. 30. 11:06
1/7 anonim válasza:
Igazából bármelyik részében lehet. Pizzatésztát néhol tejjel csinálják, pizzaszósz pl lehet tejföl, a feltét meg pl sajt. Nem csak a tej tartalmaz laktózt.
2/7 anonim válasza:
tészta: az élesztőt azzal futtatjuk fel
feltét: sajt!
5/7 A kérdező kommentje:
Úgy tudom a sajtok minimálisat tartalmaznak illetve attól nincs is bajom.
A tésztát nem tudtam.
A szószt meg tudnom kellett volna, mert pl. hamburgert külön szósz nélkül kérem, de hülye vagyok ez nem jutott eszembe :D
2022. szept. 30. 11:18
6/7 anonim válasza:
Minden pizzán van pizza “alap”, ami a tésztát teljesen lefedő - főleg paradicsomos - cucc. Magyarországon előfordul még - az olaszok nagy megrökönyödésére - tejfölös alap (laktózzal, alapesetben ugye). De a paradicsomos alap is mozzarellával értendő, tehát a legtöbb pizzatésztán van egy réteg mozzarella (laktózzal).
7/7 anonim válasza:
Van olyan pizzatészta is amibe joghurtot vagy tejfölt tesznek, ettől puhább lesz a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!