Kenyérsütőgéphez kérhetnék recepteket?
Először próbáld ki azokat a recepteket, amit a sütőddel kapott füzetben találsz. Az én első kenyerem kemény héjából kifolyt a bele. A második összeesett. Így azt javasolnám, hogy a gyártó által leírt receptekkel kellene kezdened. Nagyon fontosak az arányok, a folyadék megfelelő hőfoka. A linkben olvashatsz tanácsokat is. Nem tudom, hogy milyen gépet vettél/kaptál, de a használati útmutatóban leírtakat tartsd be.
Sok sikert !
Nekem két éve vany gépem. Az első kenyereket a használati utasítás szerint sütöttm. Mindegyik sikerült,csak az ízével nem voltam megelégedve! Változtattam a recepten,kihagytam pl. az olajat,kevesebb lisztet tettem bele,helyette krumpliport használtam. Vizet az előírtnál kevesebbet öntök mindig bele,és amikor elkezd dagasztani,ha kell ,akkor pótolom. Ha véletlen sok benne a folyadék,akkor teszek hozzá még egy-két kanál lsiztet.
Ki kell tapasztalni az arányokat is.
Írd be a keresőbe,hogy Kenyérsütés gépppel, ott nagyon sok hasznos tanácsot kapsz.
Második vagyok. Nekem egylapátos Hauserem van.
Írdd meg,hogy melyik recept érdekel,és leírom neked.
Nincs benne burgonyás recept. Én kevesebb lisztet teszek bele 10-20 dekával és két-három kanálnyi krumpliport.Ha véletlenül sok benne a krumplipor,akkor teszek bele még egy kanálnyi vizet. De olvastam olyan receptet is,hogy frissen főzött hajában krumplit tesznek bele. Elég macerásnak tartom 1 szem krumplit megfőzni.
Összeesik: ha túl sok a víz,nem megfelelő a liszt,lágyabbat kell használni; kevés a só a tésztában;a levegő páratartalma magas,ekkorn kevesebb víz kell.Sütés után azonnal ki kell borítani a formából a kenyeret.
A lekvárral kapcsolatban:
A hozzávalók térfogata forrás közben se haladja meg a sütőedény méretét. Ha ez mágis megtörténik,azonnl le kell kapcsolni a gépet,és kihülés után kitakarítani.
Lekvár programon kell főzni.
Fagyasztott málna(kiolvadás előtt mérve) 480 ml
Reszelt alma 240 ml
Befőző cukor 240 ml
Citromlé 31 ml
Ha még van kérdésed,szívesen segítek,ha tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!