Nem baj ha mindennap kb ugyanazt eszem?
Ezt eszem mindennap mar fel eve naponta:
Tojas,kenyer, banan, tej
Csirke rizs
Tej banan mogyorovaj zab turmix
Ebedet hozatom az valtozatos es egeszseges
Alma turo es joghurt
Bárcsak tudnám, mit jelent az, hogy "egészséges". Dietetikailag ez a fogalom nem jelent semmit, csak a Femina.hu-n, de mindegy.
Értelemszerűen baj, ha minden nap ugyanazt eszed. Az egyoldalú, monoton táplálkozás egyenes út a hiánybetegségek, az emésztőszervi problémák, az intoleranciák és az allergiák felé. Attól nem lesz változatos az étkezésed, ha az ebéded mindig más, de a többi 4 étkezésed minden nap ugyanaz. Nyilván ettől függetlenül csinálhatod ezt akár hosszú évekig is, csak aztán ha ez visszaüt, akkor ne csodálkozz.
Van egy csávó, aki 30 éve csak mac&cheeset eszik. És semmi baja.
Szerintem nincs ezzel gond, mert alapvetően sokmindent eszel egy nap, tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, zsírokat, gyümölcsöket, zöldségeket. Én is nagyrészt azokat eszem, mint te(gondolom te is kondizol), bár én szoktam pl. humuszt is enni almával vagy répával, az is egészséges, az ebéd nálam is minden nap más. Alkalmanként szoktam vitaminokat is szedni kúraszerűen. Inkább edd ezeket minden nap, mint csokit, chipset meg társait.
"Van egy csávó, aki 30 éve csak mac&cheeset eszik. És semmi baja."
És ha állítólag létezik a világon egy ilyen ember valahol, akkor az már reprezentálja is, hogy az egyoldalú étkezés teljesen ártalmatlan. Értem. 🤣
alapvetően nem jó ha csak ugyanazt eszed.
De egy idő után úgyis megunod....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!