Hogy oldod meg költséghatékonyan a napi ebéded?
Mivel a belvárosban dolgozom, sajnos itt nagyon olcsó hely nincs, simán összejön egy 1500-2500 Ft / fő ebéd költségre. Ha otthon főzök, talán olcsóbb, de nem vagyok benne biztos, viszont sokszor sok idő elmegy és nincs energiám. Marad még egy dobozos cég, ami napi 5 étkezésre valót kiszállít, kb 5000 Ft-ból (reggeli + tízórai + ebéd + uszonna+ vacsora), az még jól hangzik.
Ki hogy oldja meg?
Ételfutár kisleves+kismásodik 1000-1500 között naponta.
Nekem megér ennyit, hogy nem kell a konyhában elcsesznem egy valag időt, plusz ha otthon főzök, hajlamos vagyok elhozni tetemes mennyiséget...
Összevonva főzök, nem csak 1 napra, olyan ételeket, amiknek nem gond a többedik nap. Nekem nagyjából egy eből 500-600Ft lehet.
Mondjuk legutóbb csirkepörit ettem tésztával:
Csirkecomb - 200Ft
Pöri adalék (paprika, pari, olaj, fűszer) - 150Ft
Tészta - 100-150Ft
---------------------
Össz,: 500Ft
Főzök.
Vasárnap 3 adagot szerdáig. Szerdán 3 adagot péntekig es egyet fagyasztok. Pénteken 3 adagot hétvégére és egyet fagyasztok.
Pont előző héten számoltam hogy 1600 forintból megvan egy napom 4 étkezéssel, egészségesen, friss zöldségekkel. Mondjuk pici vagyok és lány, de magas férfinek kb másfélszeresére van szüksége. Úgy is 3000 alatt van.
Így nem fogok kidobni étkezésenként 1700-2000 forintot
Olyat főzök otthon, ami pl munka után is gyorsan kész (tészta, curry, főzelék, stb), és másnapra dobozolható.
Vasárnap szoktam pl rakott ételt, azt h-k elvihetjük és akkor már csak három napra kell főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!