Hogyan védekezel az ellen, hogy a bolti konyhasókat kálisóval mérgezik?
#31: te most azt vonod kétségbe, hogy a műtrágyák/talajjavító szerek káliumot tartalmaznak? Hát mondjuk ez rájuk van írva, ahogy a kálisós "konyhasóra" is, csak el kell olvasni az összetevőket.
Élelmiszeriparban is nagy mennyiségben használják.
De ugye ez az utóbbi évtizedek divatja, tehát az emberiség nagyon jól elvolt a káliummal magnéziummal egyebekkel "szennyezett" nátrium-kloriddal sok sok évezredig.
Igazából senki nem fogja tudni statisztikailag függetleníteni a modern kori étkezés egyes összetevőit, mert nincs kontrollcsoport, globalizáció van, mindenki ugyanazt eszi, ugyanazt a kátrevőirtó szert, ugyanazt a műtrágyát, ugyanolyan eljárással feldolgozott élelmiszert, a kevesebb mozgást, sok zabálást, a jólétet.
Gyakorlatilag teljesen kikoptak az aktív 80-90 éves emberek, gyerekkoromban még egész sokan voltak.
Ma már kb. az összes 50+osnak van legalább egy súlyos krónikus betegsége, amire maréknyi gyógyszert zabál minden nap.
Sőt egyre több 30-as és 40-es is rottyon van.
30: És azt tudtad, hogy a dihidrogén monoxid súlyosan mérgező? :-DDD
Mégis iszol belőle napi 2 litert...
:)))
"dihidrogén monoxid "
A létező legveszélyesebb anyag!
Sehogy.
Az egészséges sóháztartáshoz eleve szükséges a KCl.
Az NaCl-KCl aránya, ha jól emlékszem 70-30%
A sejtplazmában még magasabb is a KCl szint, mint a Nacl...
#35: egy dolog az, hogy mennyi van, és egy masik dolog az, hogy mennyi fogy, mennyit kell pótolni.
Káliumból kb tizede bevitel is már bőven elég, mint nátriumból. De kálium van bőven a zöldségekben alapból, felesleges pluszba káliumot szedni egeszséges embernek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!