Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mik a tapasztalataid a csak...

Mik a tapasztalataid a csak gyümölcsevésről azaz a fruitarianizmusról?

Figyelt kérdés

Régóta foglalkoztat/vonz a gondolat, hogy egy ideig, amíg jólesik csak gyümölcsökön éljek és tisztán étkezzek. Mondjuk először pár napig csak dinnyén (vagy aminek épp szezonja van), aztán vegyes gyümölcsökön, aztán többségében gyümölcsökön kiegészítve magvakkal stb. átállva egy feldolgozott élelmiszerektől mentes táplálkozásra.

A kenyeret, csokit nem szeretem, a húsoktól már megcsömörlöttem és úgy tapasztalom, hogy a feldolgozott élelmiszerek fáradtságot, felfúvódást, betegségeket okoznak. Ezért gondoltam, hogy egy ideig másra váltanék.

Van itt olyan, aki már hasonló életmódot folytat vagy csinálta egy idegig a gyümölcsökön élést, mik a tapasztalatok a csak gyümölcs alapú táplálkozásról?

#egészség #táplálkozás #életmód #fruitarianus #fruitarianizmus #gyömölcsevés
2022. júl. 30. 14:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
1-2 napig teljesen jó, de hosszútávon tényleg nem jó, mert sok tápanyagot kizársz.
2022. aug. 4. 23:09
 12/13 anonim ***** válasza:
Baromság. Semmiből nincsen elég benne, legföljebb néhány mikroelem lehet így elégséges.
2022. aug. 5. 11:53
 13/13 A kérdező kommentje:
11: igen, magam is erre a végkövetkeztetésre jutottam.
2022. aug. 5. 16:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!