Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Létezik egyáltalán az anabolik...

Létezik egyáltalán az anabolikus kapu, vagy ez is csak egy legenda de?

Figyelt kérdés

Kezdetben jártam személyi edzőhöz. Ő azt mondta, edzés után mindenképp igyak fehérjét, és egy legkésőbb másfél óra múlva egyek, mert utána az anabolikus kapu bezáródik, és a szervezet már nem tudja olyan jól izomépítésre fordítani a bevitt tápanyagokat.

Hónapokig így csináltam. Aztán már nem mindig ettem másfél órán belül. Volt amikor nem fehérjét ittam edzés végén, hanem aminót napközben. Igazából én semmilyen változást nem tapasztaltam fejlődés terén, szóval ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés.

2022. júl. 29. 20:43
 1/5 A kérdező kommentje:
-de
2022. júl. 29. 20:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"Kezdetben jártam személyi edzőhöz. Ő azt mondta, edzés után mindenképp igyak fehérjét, és egy legkésőbb másfél óra múlva egyek, mert utána az anabolikus kapu bezáródik, és a szervezet már nem tudja olyan jól izomépítésre fordítani a bevitt tápanyagokat."

Na igen, a magyar személyi edzők ezen a szinten vannak. Mint egy shopbuilder.hu cikk 2009-ből.

Létezik az anabolikus kapu, csak nem fél óra, nemis másfélóra, hanem úgy 24-168 óra (attól függ, hogy hány nap telik el két edzésed között). Ergo engedd el ezt az anabolikus kaput. Ha nem vagy kokszos versenyző, és nem szúrsz növit inzulinnal, akkor számodra nem létezik anabolikus kapu.

Az aminosavakat pedig pláne engedd el, bizonyítottan nulla haszna van néhány milligramm aminosav megiszogatásának. Ha nem vagy vegetáriánus, és fogyasztasz húst, akkor miért iszol aminosavat? Azért, mert azt mondta a gyúrós haverod, vagy az OKJ-s személyi edződ? Ne hasztalan baromságokra költsd a pénzed, válság van. Örülj, ha tudsz venni magadnak minőségi élelmiszert, arra költs, ne átverésekre és vackokra.

2022. júl. 29. 20:51
 3/5 A kérdező kommentje:

#2:

Persze, hogy eszek húst, az ebédem mindig valamilyen hús. Ezen kívül tojás, sajt, kefír, növényi fehérjék (bab, lencse, borsó) a napi fehérjebeviteleim.

2022. júl. 30. 07:45
 4/5 anonim ***** válasza:
67%
Akkor aminosav kiegeszítőre (meg hasonló kamu pénzlehúzásokra) semmi szükséged. Informálódj naprakész, tudományos igényű forrásokból.
2022. júl. 30. 08:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Annyi van benne, hogy megterhelés után nyilván több tápanyagra van igénye az izmoknak, de a többi csak mítosz, hogy el tudják adni a sok fost. Az amino meg végképp teljesen fölösleges.
2022. aug. 5. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!