Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ezen az állapoton hogy tudok...

Ezen az állapoton hogy tudok változtatni?

Figyelt kérdés

25 éves leszek, fiú. Sajnos alapból van egy rosszabb étvágyam, ami az elmúlt években elhatalmasodott. 185 centi magas vagyok, és már 47kg-ra fogytam. Sajnos a munkaköröm olyan ami egész nap intenzív mozgást igényel, kerékpáron és gyalog is. Nagyon szeretnék hízni izmosodni mert már szó szerint gyengének érzem magam, és elfogyok. Részben rossz idő beosztás is az oka ennek, szerintem mert reggel nehezen kelek teszek veszek már indulni kell, a reggeli kimaradt. Bent a melóban reggel míg a bázison vagyok vagy bele fér egy pogácsa vagy nem. Kint az utcán rendszerint semmi. Délután ha haza érek, éppen ledobom a cuccom át öltözök és rohanok le a két kutyával hogy a napi foglalkozás mozgás meglegyen. Mire haza érek ismét már azonnal este van fürdés fekvés jóformán. Sajnos dohányzás az megy, jobban mint kellene, napi 40-50 szál simán elmegy erre nem vagyok büszke egyáltalán. Plusz nagyon szeretem az édességet, van hogy ilyennel próbálom kompenzálni ha rá eszmélek hogy úristen dél van és nem ettem még semmit. Ilyenkor 1-1 tejszelet vagy hasonló lemegy és máris azt érzem h nem vagyok éhes. Minden ilyenről le kell mondanom ha minimum hízni szeretnék 10-15 akár 20 kgot? Szeretnék egy formás felsőtestet a közeljövőben.

Minden tanács érdekel ebben a témában. Köszönöm.

2022. júl. 27. 19:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Az édességről nem kell lemondanod, elvisz a szél, neked még az is belefér. Az étkezéseidet viszont rendszerezni kell, ha többször eszel éhesebb is leszel.
2022. júl. 27. 20:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Oszd be az idődet,írd le egy lapra vagy a telefonodba,hogy hánykor mit csinàlsz(pl munkába a szünetedbe eszel , aztàn cigi) reggel kelj fel előbb és egyél,legyen nálad mindig valami péksüti vagy bármi hízlaló,amíg kutyázol előtte mielőt hazaérsz vegyél ennivalót,kutyázásnál edd meg
2022. júl. 27. 20:05
 3/8 anonim ***** válasza:
A dohányzás nagyon elnyomja az étvágyat, szerintem azzal kellene kezdened, hogy azt elhagyod.
2022. júl. 27. 20:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem úgy tűnik, hogy kézbesítő vagy valamilyen futár vagy, ami azt jelenti, hogy egész nap szívod a kipufogógázt, plusz a napi 2-3 doboz cigi. Ez alapból fogyaszt.

Emellé még nem is eszel rendszeresen, illetve amit eszel, az egészségtelen és káros.

Amennyiben nem az öngyilkosságon jár az eszed, akkor azonnal hagyd abba a dohányzást, és amint lehet, keress egy olyan melót, ahol nem a városban bringázol a szmogban.

A lónyálas édességek csak elveszik az étvágyat, ezen kívül a cukrot imádják a rosszindulatú sejtek, amik esetlegesen fejlódnek a tüdődben a kipufogógáz+cigi kombó miatt.

Én keresnék reggelire valamilyen proteinben és rostban gazdag reggelit, amit este elkészitesz és a hűtőből reggel csak kikapod és útközben megeszed. Még egy sima főttojásos szendvics is jobb és többet ér, mint egy tejszelet. A tejszeletet cseréld le valami gabona szeletre, azok is édesek, de több hasznuk van, mint a tejszeletnek. Azt edd, délelőtt nasiként. Dél körül jó lenne valami kaja, de legalább 1-2 gabonaszelet. Nem hiszem el, hogy nincs időd-pénzed venni kaját. Kutyaséta közben is el lehet rágcsálni egy szendvicset. Ha mamahotelben laksz, akkor anyud is tud csomagolni szendvicset. De még egy meki hamburger is jobb annál, hogy semmit sem eszel.

És a cigit tényleg dobd el. Vagy legalább irj egy végrendeletet. 2-3 doboz, az rengeteg pénz is, inkább kaját vegyél rajta.

2022. júl. 27. 21:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen jól gondolod, postai kézbesítő vagyok. Külön élek már, nem mamahotelben
2022. júl. 27. 21:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha külön élsz, akkor itt az idő, hogy esténként öt perc alatt összedobj egy szendvicset másnap reggelre, amit elmajszolsz, amig beérsz. Délelőtt bedobsz 1-2 gabonaszeletet, ebédre vegyél valami olyan kaját, amit útközben is tudsz enni (de kell, hogy legyen ebédszüneted...!!!). Hazafelé megintcsak vegyél valamit vacsira, kutyasétáltatás közben megeheted, vagy utána otthon. Fürdés előtt készítsd el a holnap reggeli szendvicsedet, és így tovább, minden nap.

Ne igyál energia italokat, mert bár magas kalóriájúak, a nagyon magas koffein tartalom legyilkolja a szivedet és vizelethajtó hatású. Kizárólag a reggeli kávé-tea, és napközben tiszta gyümölcslé vagy víz.

Egyébként egy jófej barátnő is sokat tudna segíteni a kajában :)

De a cigit dobd el mindenképpen. Ráérsz tegnap.

2022. júl. 27. 22:30
 7/8 anonim válasza:
100%

Okés, kezdetnek hagyd el a cigit, és ha az a mozdulat belefér az idődbe, hogy elszívj napi 40-50 cigit, akkor azt a mozdulatot váltsd fel arra, hogy 40-50x bekapsz 1 falat valamit.

Valami könnyűt, mondjuk csinálsz kis katonákat (mini szendókat)

2022. júl. 28. 18:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyébként kivizsgáltathatnád magad, mert én pl gluténosként fogytam 20 kg-t normális étkezés mellett.
2022. júl. 29. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!