Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyek azok az ételek,ételtípu...

Melyek azok az ételek,ételtípusok amelyek kevésbé, és melyek, amik jobban laktatnak és miért?

Figyelt kérdés
Szeretnék hízni, de ha többet próbálok enni, fájni kezd a hasam és később csak kevesebbet bírok enni, ezért kérdezem. Kérlek ne egészségtelen csokikat meg chipset írjátok, hanem valami tápanyagban gazdag és hasznos ételt.

2022. júl. 11. 16:21
 1/4 Kólauborkával ***** válasza:
73%

Nagyjából csak az egységnyi ételben levö kalória számít. Egy cm3 salátában nem lesz annyi kalória, mint 1 cm3 húsban, ezért eltelni sem fogsz vele annyira.

Ez csak az én meglátásom.

2022. júl. 11. 16:32
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
A fehérjében gazdag ételek és a szénhidrátok jobban laktatnak, a zöldségek kevésbé. Zöld salátát öntettel, kevés főtt tojás, vagy sajtkockával sokat meg lehet enni és hamar le is rokkan, újra tudsz enni. Persze a salátában alig van kalória, szóval attól nem fogsz hízni. Talán a gyomor tágulásában tud segíteni.
2022. júl. 11. 16:35
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Amennyiben nem áll fenn kóros soványság vagy anorexia, úgy sosem értem, hogy miért akar bárki is hízni, testzsír százalékot növelni. A magas testzsírnak (férfiaknál és nőknél természetesen ez a deadline eltérő) csak negatív hatása van. A hízás egyébként semmi máson nem múlik, mint a tartós kalóriatöbbleten. Ha van tartós kalóriatöbblet, akkor mindegy, hogy mit eszel (egészséges, tápanyagdús ételeket vagy egészségtelen junk foodot), hízni fogsz.

A laktatóság már más kérdés. A tanulmányok egyetértenek abban, hogy azoknak az élelmiszereknek a legjobb a telítési indexe, amelyek vagy fehérjében, vagy rostban (vagy adott esetben mindkettőben) gazdagok. Nem véletlenül tudsz a legtartósabban jól lakni a hústól, a tojástól, a haltól, a gombától, a gabonától és a hüvelyesektől.

2022. júl. 11. 16:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem egyénfüggő.

Engem a fehérje és a zsír laktat jobban. Ha pl régebben csirkét és főtt rizst ettem ebédre vagy valami más magas szénhidráttartalmú dolgot, tésztát, bulgurt stb, 2 óra múlva kopogott a szemem ,korgott a gyomrom az éhségtől.

Ezzel szemben Jó 6 órára jóllakom azzal ha pl ugyanazt a natúr csirkét alacsonyabb szénhidráttartalmú zöldségkörettel eszem ( pl zeller, zöldbab, káposzta, gomba, cukkini, ilyenek) amiket előpárolás után, vagy csak simán fűszerekkel zsírban átsütök.

2022. júl. 14. 01:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!