Melyek azok az ételek,ételtípusok amelyek kevésbé, és melyek, amik jobban laktatnak és miért?
Nagyjából csak az egységnyi ételben levö kalória számít. Egy cm3 salátában nem lesz annyi kalória, mint 1 cm3 húsban, ezért eltelni sem fogsz vele annyira.
Ez csak az én meglátásom.
Amennyiben nem áll fenn kóros soványság vagy anorexia, úgy sosem értem, hogy miért akar bárki is hízni, testzsír százalékot növelni. A magas testzsírnak (férfiaknál és nőknél természetesen ez a deadline eltérő) csak negatív hatása van. A hízás egyébként semmi máson nem múlik, mint a tartós kalóriatöbbleten. Ha van tartós kalóriatöbblet, akkor mindegy, hogy mit eszel (egészséges, tápanyagdús ételeket vagy egészségtelen junk foodot), hízni fogsz.
A laktatóság már más kérdés. A tanulmányok egyetértenek abban, hogy azoknak az élelmiszereknek a legjobb a telítési indexe, amelyek vagy fehérjében, vagy rostban (vagy adott esetben mindkettőben) gazdagok. Nem véletlenül tudsz a legtartósabban jól lakni a hústól, a tojástól, a haltól, a gombától, a gabonától és a hüvelyesektől.
Szerintem egyénfüggő.
Engem a fehérje és a zsír laktat jobban. Ha pl régebben csirkét és főtt rizst ettem ebédre vagy valami más magas szénhidráttartalmú dolgot, tésztát, bulgurt stb, 2 óra múlva kopogott a szemem ,korgott a gyomrom az éhségtől.
Ezzel szemben Jó 6 órára jóllakom azzal ha pl ugyanazt a natúr csirkét alacsonyabb szénhidráttartalmú zöldségkörettel eszem ( pl zeller, zöldbab, káposzta, gomba, cukkini, ilyenek) amiket előpárolás után, vagy csak simán fűszerekkel zsírban átsütök.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!