Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek ártalmas lehet...

Szerintetek ártalmas lehet hosszú távon különböző tea keverékeket inni?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, 50 feletti éveiben jár. Elhűltem mikor megmutatta a tea “raktárát”. Szerintem mindenféle fajta megtalálható ott majdnem csak ipari mennyiségben. Időnként keveri ezeket és úgy issza. Bevallása szerint nem sokat, de véleménye szerint neki jó, saját magát diagnosztizálta nyilván. És persze ezek a teák mindenre jók. Szerintem a jóból is megárt a sok. Lehet ebből baja hosszútávon?

2022. jún. 29. 18:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Akinek ennyi teája van (látnád az én készletemet) az vélhetően ért hozzá valamelyest. Valószínűleg azt is tudja, mely teák ihatók kúraszerűen, melyek keverhetők egymással.

És valóban betegséget már igen nehéz teával gyógyítani, vagy legalábbis óriási szakértelmet kíván (bár a mai egészségügyi helyzetben kénytelenek leszünk magunkat kúrálni....sajnos!)

Viszont egészségmegőrzésre kiváló!!!!

És azt is elfelejtik sokan, hogy azok a növények, amelyekből készülnek a gyógyteák, a gyógyszerek hatóanyagait is ezekből vonják ki. Csak éppen a segédanyag különbözik!

Például a valeriána hatóanyaga az orvosi macskagyökérben található.

A csalánban a számtalan hatóanyag közül van például flavonoidok, melyek vízhajtóak.

2022. jún. 30. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!