Szerintetek ártalmas lehet hosszú távon különböző tea
keverékeket inni?
Nem hinném. Nekem is rengeteg féle teám van, de miért is ne lenne? És mi baj származhatna belőle???
2022. jún. 29. 18:42
Nem lehet baja a teáktól. Attól igen, ha magát diagnosztizálja, de ismerve a mai magyar egészségügyet, ahol megsértődik az orvos, ha zargatni merem a problémáimmal vagy a kérdéseimmel, azt hiszi, hogy csak táppénzes papírt akarok, maximálisan megértem az ismerősödet.
2022. jún. 29. 18:43
Ez csak tea nemi életébe is ennyire bele mászol?
2022. jún. 29. 18:43
A teák nem olyanok mint a köznapi gyógyszerek, a keverésük nem probléma. A legtöbb nem okoz semmi gondot akkor sem ha sokáig nagy mennyiségben issza az ember. Persze vannak olyan fajták amik okozhatnak bajokat ha sokáig issza az ember. De ezek is általában hasfájást, hányást okoznak mielőtt tönkre vágnák a vesét vagy a májat. Szóval szinte biztos hogy nem fog gondot okozni (persze nem tudjuk a pontos fajtákat így).
2022. jún. 29. 18:45
A "gyógyteák" a megszokott adagolásban nem igazán okoznak semmit, a gyógyhatás eléréséhez jóval magasabb adagban kell fogyasztani.
A bárhol kapható teakeverékek inkább élvezeti cikknek tekinthetöek, baja nem lesz töle senkinek.
2022. jún. 29. 18:50
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a korrekt válaszokat!
Picivel több infó kellene a teákról, illetve hogy mit mivel kever, de így általánosságban szerintem nem lehet belőle baj. Gondolom a gyógyteát keveri valami "ízessel", pl. hársfavirág mellé rak mondjuk bodzát vagy cseresznyét. Gyárilag is léteznek mindenféle teakeverékek (a Naturland-nak például kifejezetten sok van), mi baja lehetne attól, hogy ezt ő magának otthon csinálja?
A kérdésednek azt a részét hogy "véleménye szerint neki jó", illetve hogy ez milyen tekintetben diagnózis, sajnos nem értem. Nekem ez annyit jelent hogy jól esik neki inni és nincs semmi baja tőle.
És igen, a teák sok mindenre jók, általános immunerősítéstől kezdve, nyugtatáson-élénkítésen át egészen a köhögéscsillapításig, de aki mondjuk valami komolyabb betegség gyógyulását várja akármennyi liter teától, az nyilván nem teljesen 100as. De az alapján amit értek a kérdésből szerintem az ismerősöd esetében nem ez a helyzet, csak simán szereti a teát.
2022. jún. 29. 18:58
8/11 A kérdező kommentje:
Ezek nem csak teák hanem különböző gyógyfüvek is. Valami legál boltban veszi őket, de sajnos nem tudom milyen félék.
Nézd, egy sima levesbe is teszünk egy csomó olyan összetevőt, aminek ismertek a gyógyhatásai, emésztést, felszívódást javító, étvágyserkentő, kiválasztást serkentő, stb. hatásuk van. Ha ehhez viszonyítva nézem, akkor a gyógyteás ismerősöd ugyanazt csinálja, mint egy átlag háziasszony, ezeket variálja és amit csinál, az ilyenformán élelmiszer, nem veszélyes.
2022. jún. 29. 21:42
Vannak olyan gyógyteák amik nem ihatók állandóan, csak kúra szerűen és utána egy ideig abba kell hagyni, de van amiket rendszeresen is lehet inni.
2022. jún. 30. 07:31
Kapcsolódó kérdések: