Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha szó szerint csak vizet...

Ha szó szerint csak vizet iszom mennyire hat pozitívan hosszútávon?

Figyelt kérdés
2022. máj. 28. 14:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt most nem értem. Léböjtre gondolsz? Vagy simán csak arra, hogy a folyadékbeviteled 100 százalékát ivóvízből fedezed?
2022. máj. 28. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én évek óta csak vizet iszom. Alkalmanként alkohol. Sokkal jobban érzem magam, amióta nem iszom a sok cukros vackot. Ráadásul fogytam is amikor ez elkezdtem. Egész biztos vagyok benne, hogy sokkal nagyobb hasam lenne ha még mindig innék ilyeneket.
2022. máj. 28. 14:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
30 éve csak vizet iszok, na jó, szódavizet. Alkohol semmi. Jól elvagyok.
2022. máj. 28. 14:59
 4/11 A kérdező kommentje:
#1 A folyadékbevitelre értettem.
2022. máj. 28. 15:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen pozitívan hat, ha az emberi evolúció legtermészetesebb, legalapvetőbb folyadékbeviteli forrását, a vizet priorizálod. Tudjuk, hogy például a kávénak vagy akár a házilag facsart gyümölcslének számos fiziológiai előnye van, de azt hagyjuk meg 1 százaléknak. Annak kéne az alapnak lenni, hogy minden ember ivóvizet fogyaszt 99 százalékban, nempedig kólát, üdítőket.

Az ívóvízzel nem juttatsz be felesleges folyékony kalóriákat, nem juttatsz be plusz cukrot, továbbá felesleges adalékanyagokat sem. Ez már magában pozitív.

2022. máj. 28. 15:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt embernek napi 2-2,5 liter FOLYADÉKOT kellene elfogyasztania. Ehhez legjobb az egészséges (tiszta) ivóvíz. A cukros nyavalyákat dobd ki az életedből, mert többet ártanak a szervezetednek, mint használnak.
2022. máj. 28. 15:53
 7/11 anonim ***** válasza:
73%
6 nincs amit használnának. Csak ártanak.
2022. máj. 28. 16:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát annyit használnak, hogy növelik a bevett folyadékmennyiséget, tehát a szervezet nem dehidratálódik.
2022. máj. 28. 16:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Átlag napokon sima ásványvizet fogyasztok min 3-4 litert + napi 1 kávét (feketén). Üdítőket igyekszem elhagyni teljesen, alkoholt sem iszom (nagy kivételt tettem múlthéten egy esküvőn de ott is módjával). Nyáron ha elmegyünk pl strandra akkor talán 1 pohár sört, de tényleg próbálom minimalizálni.
2022. máj. 28. 16:39
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a folyadékfogyasztási szokásaid teljesen rendben vannak.
2022. máj. 28. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!