Marciusban egy eve lesz,hogy egy eloszor 500 majd 800
aztan kesobb 1000 kcalos dietaba kezdtem. Szedulok,hanyingerem van,hidegek a vegtagjaim,lehangolt vagyok,es kisebb panikrohamaim is vannak a szedules es az ajulaserzet miatt. mar nem akarok tobbet fogyni. Ettol lehet bajom hogyha meg csinalom sok sok evig? Ha igen akkor Hogyan alljak vissza a rendes etkezesre ugy hogy ne hizzam vissza az osszes kilot? 57 kilorol 49 lettem.
Az a baj, hogy a kalóriát számolod és nem azt, hogy mi a jó a szervezetednek. Úgy kellene összeállítanod, hogy azért megkapd a szervezetednek szükséges tápanyagokat is. Egy volt kolléganőm is évekig reklámozta, hogy ő mekkora vegán, mindenki legyen az stb. pár évre rá egy új munkahelyen úraj összefutottunk. Úgy nézett ki, mint aki 10 évet öregedett. Beismerte, hogy majdnem meghalt. Orvosról orvosra járt, mire az egyik végre elmondta neki, hogy az ő vérképe szerint a felmenői húst ettek hússal. Ha nem kezd el azonnal megfelelő mennyiségű fehérjét enni, a szerveri felmondják a szolgálatot. Ő azt hitte, hogy az a kevés fehérje amit eszik bőven elég. Hát nem, mindenki szervezete más. Nálad is valószínűleg a monoton, egyhangú étrend megtette a hatását. Visszahízni meg akkor fogsz, hogy ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Szóval ha aktív életmódot folytatsz és ez mellett egészségesen eszel, nem fogsz visszahízni. Csak egészséges leszel.
2022. jan. 20. 15:51
2/13 A kérdező kommentje:
mennyit kéne kb ennem nulla mozgás mellett? Sulytartashoz.
2022. jan. 20. 15:55
3/13 anonim válasza:
Azt ki kellene számoltatnod egy szakemberrel. Egy átlagos felnőtt 1500-2500 kalória között éget el naponta. De itt van egy kalkulátor is hozzá: [link]
2022. jan. 20. 15:58
4/13 A kérdező kommentje:
1340 kcalt ir a kalkulator. Kicsit (egeszsegugyileg)kevesnek tartom,lehet hogy meg ennyivel is rosszul lennek?
2022. jan. 20. 16:08
5/13 anonim válasza:
Orvos. Szakember. Dietetikus. Neked inkább egy tanult, képzett szakemberre lenne szükséged aki megmondja, hogy mit lehet vagy mit nem. Ez a kalkulátor is csak ajánlás.
2022. jan. 20. 16:17
6/13 A kérdező kommentje:
Rendben,köszi a valaszod. Valoszinuleg felkeresek egy szakembert.
2022. jan. 20. 16:40
7/13 anonim válasza:
Az is elképzelhető , hogy vitamin hiányod is kialakult, vagy ásványianyag…
Az a baj sajnos, sokan neki állnak “diétázni” , de fogalma sincs sok embernek sajnos, hogy kellene a sok hülye reklám miatt… sok helyen mit lehet hallani a szénhidrát rossz fúj .. és stb stb. Valaki ez miatt szinte nem is eszik CH-t , csak alig miközben a napi kalória bevitel felét nagyjából abból kellene fedezni.
Ezzel nem ellened írok, csak érted . Szerintem tényleg jót tenne egy dietetikus , aki segít az étrendet összeállításában.
Egyébként azt megkérdezhetem milyen magas vagy? :)
2022. jan. 20. 21:10
8/13 anonim válasza:
Akkor nem egész egy év alatt fogytál 8 kg- ot? Szerintem az nem sok. De már ne fogyj tovább.
2022. jan. 20. 21:28
9/13 A kérdező kommentje:
Nem egy egesz ev alatt, de majdnem. 2 honap mulva lesz egy eve,de mostanaban nem fogyok semmit. Szeptemberig fogytam,novemberben teljesen megallt,aztan a csalonapokat is beleszamitva (havi 2) tartom a sulyom korulbelul 900-1000 kcallal.
2022. jan. 21. 09:44
10/13 anonim válasza:
Igen, nekem is ez a gondom hogy kb.2 hónapja szinte semmit nem fogyok kb 800 kcal naponta. De gondolom majd megindul. Ráérek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!