Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen előnyei vannak annak,...

Milyen előnyei vannak annak, ha valaki teljesen "tisztán" étkezik?

Figyelt kérdés

Tehát ha valaki elhagy mindenféle finomított élelmiszert, és csak egészséges zsírokat, cukrokat, szénhidrátokat visz be.

Gondolkodtam azon, hogy elkezdek kizárólag húsokat, zöldségeket, rizst, zabot, halat, gyümölcsöket meg ilyen dolgokat enni, illetve csak vizet iszom. (bár most is csak azt iszok)

Milyen előnyei vannak annak, ha valaki ilyen étrendet követ hosszútávon? Jelenleg kb. minden szemetet össze eszek, csak a kalóriákra szoktam figyelni.

2022. máj. 16. 13:29
 1/2 anonim ***** válasza:
0%

Mitől tiszta az étkezés? A cukor cukor, a zsíradék zsíradék, a CH az CH bármiből viszed be. Semmilyen, ha nincs egészségügyi problémád valamilyen táplálék félével kapcsolatban.

Ha tudatos vagy akkor többet ehetsz mennyiségben hízás nélkül. Az más kérdés, hogy ez megszorításokhoz vezet, ami hosszú távon nem mindenkinek tartható.

Szuper dolog a karfiol pizza, de ha pizzát kívánsz sosem lesz olyan, szerintem sokkal jobban jársz, ha mértéket tartasz. 1 egész helyett 1-2 szelet bőven belefér egy egészségesen táplálkozó ember életébe.

2022. máj. 16. 13:56
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Tehát az a kérdésed, hogy mitől jobb teljesértékű, természetes élelmiszereket fogyasztani, mint szemét kaját? Szerinted?

Mondjuk nem lesz inzulinrezisztenciád, autoimmun betegséged, infarktusod, vastagbél rákod már 40 évesen, és mondjuk tovább fogsz élni jó életminőséggel. Persze az egészséges életmódnak még sok más faktora van a táplálkozás mellett is, de a nulladik lépés az, hogy az ember ipari hulladék helyett minőségi tápanyagforrásokat vesz magához.

2022. máj. 16. 14:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!