Anorexia? Mit kellene tennem?
Figyelt kérdés
Világéletemben kövér kislány voltam, gyerekkorom során nagyon sokat bántottak emiatt az iskolában és otthon is. Folyton azt éreztették velem, hogy nem vagyok így jó, fogynom kellene, rendszeresen kaptam a rosszindulatú megjegyzéseket a testemmel kapcsolatban, de odáig sosem jutottam el, hogy egészséges módon tenni kezdjek ellene, holott engem is zavart a túlsúlyom. Aztán tavaly februárban amikor már 86.8 kg-t mutatott a mérleg a 175 cm-es magasságomhoz, drasztikus kalória számlálásba kezdtem, sokszor nem ettem többet 800 kcal-nál.(tudom, ez még annyira nem brutális, de azt is tudom, hogy nem egészséges) Sikerült is elérnem a célom, nyár végén 67 kg körül voltam. Amikor visszamentem suliba szeptemberben hirtelen mindenki irtó kedves volt, olyanok is akik eddig nem, sorra kaptam a pozitív visszajelzést az alakomra. De én még mindig nem voltam elégedett, többet akartam és még most is úgy látom, nem vagyok elég vékony. 58-at mutat jelenleg a mérleg, 55-56 körül szeretnék lenni, de félek mi lesz ha az sem lesz elég... Előfordult már a hánytatás is. Félek saját magamtól és állandóan harcban állok magammal, hol azért, hogy fogyjak, hol azért, hogy ne.. Nem tudom mit kellene tennem, most sokkal jobbam gyűlölöm a testem mint valaha azelőtt. Akinek van tapasztalata, esetleg némi tudása a témával kapcsolatban, kérlek, írja meg!2022. máj. 15. 17:29
1/4 anonim válasza:
Te döntöd el, hogy kinek szeretnél megfelelni a kinézeteddel.
86,8 kg-ról 67 kg-ra = „hirtelen mindenki irtó kedves volt, olyanok is akik eddig nem, sorra kaptam a pozitív visszajelzést az alakomra.”
Most pedig 58 kg vagy. Ha akkor ilyen megjegyzéseket kaptál, akkor most milyeneket?
Ha nem nézel bele a tükörbe, akkor semmilyen alkatú se vagy. :) Ez az én tanácsom. De te döntöd el, hogy élni szeretnél-e a megfelelési kényszerben, sokak visszajelzései alapján hagyd magadat befolyásolni vagy sem.
Ha továbbra is a megfelelési kényszert választod, akkor továbbra is a „Nem tudom mit kellene tennem” fog érvényesülni.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Teljesen egyetértek veled, csak sajnos ez nekem nem megy mindig könnyen. A megfelelési kényszer pedig inkább a magamnak való megfelelést jelenti nálam, tekintve, hogy hiába mondják, hogy álljak le vele, nekem még mindig nem elég...
2022. máj. 15. 21:14
3/4 anonim válasza:
Én szerintem azt kérdezd meg magadtól, hogy mi fog, akkor történi ha 2 kg-val kevesebbet fog mutatni a mérleg? Miért lesz az olyan jó érzés?
4/4 anonim válasza:
szia, teljesen megertem a helyzetedet, konnyu azt mondani hogy ne probalj megfelelni az embereknek de ha nem tevedek ez mar nem errol szol a te reszedrol. en is hasonlo problemaval kuzdok, es mar regen nem a tarsadalomnak megfelelo szepseg a cel. tudom hogy nagyon nehez ebbol a helyzetbol kikerulni. nekem meg nem sikerult meghoznom azt a dontest hogy valtoztassak, de mindenkeppen azt tanacsolom hogy beszelj errol a problemadrol valakivel akiben megbizol, es ugy gondolod tudna segiteni valamilyen modon. ha szeretnel meg errol beszelgetni esetleg en teljesen nyitott vagyok ra, ha irsz privatban szivesen beszelnek errol veled
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!