Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A környezeted hogyan viseli a...

A környezeted hogyan viseli a diétádat? Lelkileg hogyan viseled? Vett kajákkal hogy oldod meg?

Figyelt kérdés

Magas koleszterinszint (nem elszállt, de nem is csak épphogy magas), magas kalciumszint és reflux miatt diétázom, de a laborom és a tüneteim alapján úgy néz ki, hogy befigyel egy kis inzulinrezisztencia is.

A diéta semmit se segít. A koleszterinem nő vagy stagnál (persze sok tojást vagy egyáltalán zsírosat életemben NEM ettem). A refluxom néha másfél deci víztől tünetes, máskor egy rakás diétahiba mellett is tünetmentes.

A diéta nagyon megterhelő a mindennapokban. Egész egyszerűen azt nem ehetem, ami akárhol vehető, amit a családom, a barátaim, munkatársaim szeretnek, amit főznek/velük együtt tudnék enni. A szociális életem miatt még így is olykor meg kell szegnem a diétát, de ha csak olykor szegem meg, már olyan dolgokról kell lemondanom, ami miatt bolondnak néznek, ami a szociális élet rovására megy. Egyszerűen nem ehetem azt, amit mindenki, nem ehetek egy pizzát, pedig a munkahelyi rendezvényen azt rendelik, nem ehetnék abból, amivel vendégségekben kínálnak akár családnál, akár barátoknál.

A melóhelyi menzán köretet eszem körettel, otthon se cukor, se fehérliszt, legjobb barátnőm ha jön, be kell vásárolnom emberi ételekből, hogy legyen mit ennie.

A korosztályom emberi kajákat eszik és évente megállapítják a vérvételen, hogy semmi bajuk.

Annyira elegem van, hogy elsírtam magam az orvosnál. Persze ő nem hiszi el, hogy erőmön felül diétázom.

2022. máj. 11. 12:55
 1/8 A kérdező kommentje:
Egyik nap reggel mentem futni, és arra kellett rádöbbennem, hogy nincs otthon semmi cukros vagy egyéb gyorsan felszívódó szénhidrát. Egy tészta evését megfontolom. Mindennek annyi a haszna, hogy mindenki engem néz bolondnak. Teljesen kivagyok lelkileg a diéta miatt.
2022. máj. 11. 12:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy kérdés, bocsánat: pajzsmirigy-vizsgálat volt esetedben? Csak mert ha elmondásod szerint a táplálkozásod nem indokolná a folyamatosan emelkedő koleszterint szintet, akkor lehet, hogy valamilyen pajzsmirigy-probléma, hormonális probléma áll a háttérben.

Még egy kérdés: nem térítésből, nem propagandából, de a növényi étrenden nem gondolkoztál még? Pláne ilyen speciális esetekben, mint a tiéd, sokkal fenttarthatóbb lenne.

2022. máj. 11. 13:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Jó a pajzsmirigyem.

Nagyrészt növényi étrenden élek. Persze vegán kaját kb sehol se kapni.

2022. máj. 11. 14:03
 4/8 A kérdező kommentje:

Régen fehér kenyér volt otthon, rá vajkrém, kolbász vagy sonka, ebédre jellemzően fehér rizs valamiféle csirkemellel. Volt tej, méghozzá 2,8-as.

Ha szociális tevékenységgel összhangban volt kaja, azt megettem, ha húsos pizza, akkor azt is. Amit a család főzött, megettem (jellemzően malac valami gyorsan felszívódó szénhidráttal), sőt, több adagot vittem haza.

Ugyanezek a tünetek és ugyanez vagy jobb vérkép.

Az idegeimet őrli fel a diéta és a szenvedés.

Más ugyanúgy étkezik, mint én régen és semmi baj a laborjában, se mindennapos tünete nincsen.

2022. máj. 11. 14:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Gluténmentesen étkezem, és a legkevésbé sem érdekel, hogy a környezetem hogyan viseli.

Ha nem tetszik nekik, hogy tőlük is extra figyelmet igényel, szólnak és megoldom nélkülük, pl vendégségbe viszek magammal kaját.

Én teljesen jól vagyok tekintve, hogy megszűntek a folyamatos panaszaim (a fájdalmak, napi 4-5 hasmenés, hányás, puffadás, vérszegénység etc), és végre élhetek, nem a borzalmas görcsöktől szenvedek.

2022. máj. 14. 16:36
 6/8 anonim ***** válasza:

A környezetemnek semmi köze a diétamhoz. A külső változást ( azt hogy lefogytam) kezdik megszokni.

-Időnként rámtör hogy nehéz a folytonos odafigyelés, hogy nem ehetem azt amit igazán kívánok, mert elhíznék újra. De azért többnyire jól viselem, már megszoktam az évek alatt (3+éve diétázom).

- nem veszek kész kajákat, magam főzök.

2022. máj. 14. 18:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Magas kalciumszint? Az a legkevésbé sem normális! Diéta nem is fog segíteni rajta.

Inzulinrezisztenciára a rendszeres testedzés többet használ. Valószínűleg segít a koleszterinszinten is, illetve annak a jó minőségű halolaj kapszula is használ. Ha túlsúlyos vagy, mindenekelőtt fogynod kell. Amihez szintén a mozgás kell elsősorban, ill. a csökkentett kalóriabevitel. Ez elsősorban mennyiségi, nem pedig minőségi korlátozás. A fogyás a refluxon is segít.

De a legfontosabb a magas kalciumszint tisztázása.

2022. jún. 6. 00:20
 8/8 A kérdező kommentje:

Ezeken mind túl vagyok. :)

Fogynom meg már kifejezetten nem szabadna.

2022. jún. 6. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!