Miert nem jo a tehentej?
Elso sorban nem veganok, tejerzekenyek velemenyere vagyok kivancsi. Hanem fogynivagyok/sokat fogyott emberek velemenyere.
Fizettem etrendert taplalkozasi tanacsadonak, mar kettonek, es mindegyik el akar tiltani a tejtol… de en nem birom meginni a novenyi tejeket, a lelki egeszsegemnek meg szuksege van a tejes kavera. Ez van.
2500kcal igényből a tejeskávéd teje lefed 50-et, a kockacukor 2db 2*3,8*4=30,4kcal, kávé 2,4kcal
Az átlag tejeskávézó 5-öt iszik naponta tej 250, cukor 152, kávé 12 = 414kcal
A kövér emberek a kaját teszik le a legnehezebben, ezért az általuk fogyasztott folyadékokra mennek rá inkább a szakik. A következő az lesz, hogy vegyél vissza a cukorszámból pl. lefelezés, majd vegyél vissza a db számból...
Gondolom nem vagy nagy kóla ivó és ezért is hepciáskodnak a tejeddel, mert az a legnagyobb beviteli forrás a kávédban.
Ezért is kellett volna sokat kóláznod (2,5 literesben van 11,2*25*4=1120kcal), mert akkor nem akarnának a kávéddal baszakodni :), simán tanácsolnák, hogy ne kólázzál.
Mennyi tejet iszol és mennyi kávét? Inkább kávés tej az a kávé? Mert ahogy a fenti hozzászóló is írja, akkor ez elég sok kalória. De ha csak reggel iszod, akkor belefér.
Újabban a tej egészségtelen a hormonok és allergia miatt.
Hat napi 3 kave az meg van, kb 2 deci tej, es nem cukorral iszom, hanem edesitovel vagy anelkul.
Amugy igen, nem iszom cukros uditot, tehat az nem problema nalam :D valaki mondta, hogy igyak cukormentes energiaitalt, de attol felfordul a gyomrom. Probaltam ezeket a novenyi tejeket, az osszes fajtat nagyon sokszor, mert az egyik eletmodtanacsado arra eskuszik, de komolyan mondom az az iz szamomra szornyu
Én még sajnos nem vagyok dietetikus, de személy szerint az egyedüli problémát a tej tekintetében a hormontartalmában látom. Ezért nem ajánlott napi szinten tejet vagy tejterméket fogyasztani. Az is tény, hogy könnyen allergizál, negatív hatással lehet az LDL-koleszterinszintre, néhány krónikus betegség kialakulásával is összefüggésbe hozta pár tanulmány, de ezekbe most nem mennék bele. Én nem fogyasztanám minden nap, különösen azért, mert a hazai tejek és tejtermékek minősége az utóbbi időben megkérdőjelezhető, de valószínűleg nem a tejes kávédon fog múlni az egészséged, ha minden más rendben van.
A fogyásod pedig valójában csak a kalóriadeficiten fog múlni. A többi tényező más szempontból fontos.
Köszi!
Megpróbálok visszavenni belőle akkor..sajnos :(
Gondolom sajt, joghurt stb szintén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!