Tejèrzèkenysèg?
Laktóz érzékeny vagyok évek óta,viszont azt veszem észre mostanában hogy ha laktózmentes tejet , tejterméket eszem,utána rettentően ég a gyomrom, puffadok és ingerült ideges vagyok.
Lehet már tej érzékenységgè alakult ?
Nem gondolnám, hogy ilyen előfordulhat, egyébként tejallergiának hívják (kazein allergia). De ha mégis, ezek lehetnek a tünetei: közvetlenül a tej elfogyasztása után hányinger, hányás, hasmenés, különböző bőrtünetek megjelenése (ekcéma, csalánkiütés, vörös foltok, viszketés) véres széklet, a gége bedagadása. Nehéz légzés, tartós rekedtség. A tejfogyasztástól időben elváló későbbi jelek lehetnek, a gyakori hasfájás, nyugtalanság, bőrkiütések, étvágytalanság, lassuló gyarapodás, vagy súlyvesztés, székrekedés.
Érdemes lehet kivizsgáltatni, vagy vizsgálat nélkül teljes mértékben elhagyni. (Egyébként nem tudom, tudsz-e róla, de dolgozó embernek adóvisszatérítés igényelhető laktózintoleranciára.)
Igen tudok róla köszönöm.
De akkor miért ég a gyomrom tőle ?
Mondjuk nehéz légzés , gombóc érzés és rekedtség is van .
De ma direkt nem ettem semmit csak kenyeret és szalámit
Most tízóraira próbáltam a tejet kenyérrel és rettentően ég és puffadok
Mivel LM tej volt így gőzöm nincs mi lehet a gond
Köszönöm.
Akkor hagyjam el egy az egyben a tejet ?
Igen.
Én elhagytam két éve, azóta a bőrpír és a pattanások teljesen megszűntek.
Hát köszönöm szépen.
Próbálok megbarátkozni vele.
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!