Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mégis mennyit kellene ennem,...

Mégis mennyit kellene ennem, hogy fogyjak?

Figyelt kérdés
Az alap helyzet az, hogy eléggé elcsesztem eddig a táplálkozás-sport témakört. Nem mozogtam és nagyon keveset ettem kb. 1000 kcal-t egy nap, pedig az alapanyagcserém 1350 kcal szóval ettől több kellett volna. Így persze szépen hozzászokott a szervezetem és híztam is. Most rövid távú célom, másfél hónapom van már csak, hogy fogyjak amennyit tudok (nincs irreális cél, csak lássak valami változást) Heti 3szor edzőhöz járok súlyzód edzésre, heti 2szer cardiozom. Nyilván kevés amit eddig ettem a szervezetemnek, de ha megemelném drasztikusan a normálisra, persze, hogy egy ideig híznék.. Fogalmam sincs mi lenne a jó megoldás, de a 3 hét alatt mióta elkezdtem újra sportolni semmi változás nem történt. Hosszú távon majd rendbe szeretném ezt tenni, de most elsődlegesen bármi áron fogyni szeretnék mert férjhez megyek és nem szeretnék bálna lenni :)
2022. ápr. 14. 10:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Azt tudod, remélem, hogy a sporttól mutathat egy-két kilóval többet a mérleg, amikor a zsír helyett izomtömeg rakódik rád? Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy ne csak a mérleget nézd (persze ha mutat testzsírt meg ilyeneket is, akkor jó lehet, csak ne az abszolút értéket), hanem azt is, hogy formálódik a tested, mit csinálnak esetleg a hurkák.

1000 kcalhoz az 1350 szerintem nem olyan drasztikus emelés, és nem is kell hirtelen csinálni, lehet fokozatosan is pár hét alatt.

A szaunát is ajánlom, főleg edzés után, ha meg tudod oldani.

2022. ápr. 14. 11:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Kizárt, hogy 1000kcal-al híztál, hacsak nem rosszul számolsz!

Milyen magas vagy és hány kg? Mennyiről indultál, és mi a cél?

2022. ápr. 14. 15:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Pontatlan voltam, össze-vissza ettem minden szart akkor még nem figyeltem mennyit eszem, majd feljött rám x kiló amit tartok sajnos, se fel se le nem megy. Egy ideje figyelem és tényleg nem eszek eleget 1000-1200 kcal körül ettem honapokig. Nem direkt, csak sok volt a munka nem volt idom nem figyeltem oda, hogy enni kellene aztán már nem is kívántam többet . Mérlegre direkt nem állok csak képeket csinálok. Nincs jelenleg cél , ahogy írtam másfél hónap múlva férjhez megyek és addig fogyni akarok amennyit lehetséges. (Nem akarok irreális célt felállítani ) csak ugye nem tudom mennyit kellene egyek mert ha ezt most megemelem “normalisra” nyilván nem fogok addig fogyni. Talán annyit érnék el vele, hogy addigra beállna a szervezetem
2022. ápr. 14. 16:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy hajlandó mérlegre állni, akkor még saccolni sem lehet. 1350 BMR-el valószínűleg eleve a normál súlyod legalján vagy, vagy már sovány voltál eddig is.
2022. ápr. 14. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!