Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » IBS ellen mit szedtek/csinálto...

IBS ellen mit szedtek/csináltok, amitől jobb?

Figyelt kérdés
Egy pár hónapja derült ki, de egyszerűen brutálisan megkeseríti a mindennapjaim… már napi szinten imodiumot szedek mert az legalább a hasmenést megakadályozza, de a többi tünet ugyanúgy jelentkezik, sőt sokszor a hasmenés is hiába szedem be az imodiumot. Étel allergiám nincs, de figyelek rá, hogy mit eszek, heti 3-4x mozgok. Bármit megtennék már, hogy jobb legyen, szinte sírva kelek fel minden reggel mert tudom hogy megint ez lesz…
2022. márc. 30. 06:55
 1/5 anonim ***** válasza:
doki mit javasolt?
2022. márc. 30. 07:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban!

Voltak hónapok, amikor teljesen leszoktam a tömegközlekedésről, és képes voltam órákat gyalogolni munkába és haza, annyira rossz volt a helyzet. Mindig a járműveken jött elő, mindegy, hogy gurult vagy repült.

Én mindennap délután 4 óra körül összekevertem egy kis kávéskanál kakaót egy kevés vízzel, hogy egy könnyű masszát kapjak, és ezt lenyeltem.

Ez tüneti kezelésnek egész jó volt.

Sokat relaxáltam, és próbáltam megoldani a problémáimat, amik nyomasztottak, mert leginkább lelki háttere van ennek a kórnak. Ittam nyugtató hatású és gyomornyugtató teákat, szedtem álombogyót is, aminek van hangulatjavító hatása. Nekem azt javasolta az orvos, hogy szedjek loperamid tartalmú hasfogót, mert arra jobban reagál az IBS.

Ami még segített, hogy próbáltam másra koncentrálni, és ebben valami miatt az vált be a legjobban, ha számolgattam. Mindent: hányan vannak a villamoson, hány fekete nadrágos ember száll le-föl, a mobilomra olyan logikai játékokat töltöttem le, amikben számolgatni kellett.

Nagyon nehéz karban tartani ezt a kínos betegséget, de sikerülhet. Én ma már simán utazgatok, nagyon-nagyon ritkán fordul elő, hogy előjön. Mindig van nálam hasmenésre gyógyszer, olyankor bekapok belőle, és minden oké. Amúgy már kb. 4 éve nem okozott különösebb problémát. Jobbulást!

2022. márc. 30. 07:35
 3/5 A kérdező kommentje:

1. a doki nagyjából semmit… azt mondta szedjek Frontint, az majd leszedál annyira hogy ne tudjak ezen aggódni. egy ideig segített is, de már egyáltalán nem, ráadásul sokszor kocsival jövök dolgozni és ha frontint veszek be, képtelen vagyok koncentrálni

2. Ugyanez van nálam is… minden tömegközin, sokszor még a kocsiba is rettegek… de előtte reggel felkelek, és már akkor szenvedés

Vagy akár ha megyek valahova, a barátaimmal kimozdulni, edzeni vagy akárhova állandóan rettegek hogy mi van ha rám jön a hasfájás vagy a hasmenés sokszor már emiatt nem tudok sehova elmenni…

Elég fiatal vagyok még, 20éves, és sokszor tényleg már sírok hogy nem tudok konkrétan normális életet élni…

Próbálok sokszor olvasni a vonaton, vagy zenét hallgatni, van hogy felkelek másfél órával előbb mint kellene hogy hátha elmúlik mire indulok dolgozni de úgy érzem már semmi sem segít és akárhogy próbálom mindig elterelni a figyelmem valahogy visszakanyarodik és máris megvan a baj…

Tegnap reggel is pl. 4 db Imodiumot kellett beszednem ahhoz hogy eltudjak indulni dolgozni és ma reggel megint kezdődött előlről..

2022. márc. 30. 08:10
 4/5 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, igen ez ismerős.

Nálam is pont ez volt. Korábban keltem, és hiába voltam 3-szor wc-én, hiába vettem be hasfogót indulás előtt, már a megálló látványától is megfájdult a hasam. Fejből tudom, hogy az útvonalamon hol van nyilvános klotyi....

Ugyanígy a programokkal, csak olyan helyre mentem el, ahol tudtam, hogy van wc, de akkor is kínos volt, hogy többször kellett kimennem.

Borzasztó volt.

Tényleg az segített, hogy próbáltam magam minden téren lenyugtatni, feltárni az össze problémámat őszintén, szembe nézni velük, és amennyire lehet, megoldani őket.

Plusz a vizes kakaópor és a loperamid.

2022. márc. 30. 08:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Mondjuk kezdj el diétázni.

Mást nem tudsz. Ki kell tapasztalnod, hogy mi a jó és mi nem.

2022. márc. 30. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!